10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEPrimele declaratii ale lui Iohannis: A fost nevoie sa moara oameni pentru...

Primele declaratii ale lui Iohannis: A fost nevoie sa moara oameni pentru aceste demisii sa se produca!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Presedintele Klaus Iohannis a facut miercuri primele declaratii dupa protestele de marti si dupa demisia Guvernului. Acesta s-a aratat deranjat ca demisia a venit foarte tarziu: „A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit sa moara.”„Astazi am avut un eveniment foarte important international care s-a desfasurat aici la Bucuresti. Am avut un summit NATO la care au participat 8 sefi de state din regiune. Am ajuns la concluzii foarte importante in ce priveste evolutia in flancul estic al NATO. Acest summit a fost o bila alba pentru Romania.

In paralel am avut si evenimente interne asupra carora voi face cateva aprecieri.

Acum un an de zile am fost in plina campanie electorala pentru turul doi al alegerilor prezidentiale. Acum un an de zile voi ati decis ca eu sa stau aici. Ati decis acest lucru imporiva unui aparat de partid imens care a dorit altceva. Atunci s-au vehiculat slogane importante – o politica curata. Aceste lucruri le-ati dorit pentru Romania. ALegerea mea a fost primul mare pas catre acest tip de politica. De atunci am facut inca multi pasi in directia buna, pai mai mici.


Citeste si:

Victor Ponta a CEDAT si si-a DAT DEMISIA! ”Nu ma bat cu oamenii!”

Generalul N-A INTELES NIMIC! Vrea sa faca el UN NOU GUVERN, tot cu PSD!


In ultimele saptamani insa lucrurile au luat o turnura care au dus la evenimentele pe care le-am consemnat azi. In data de 20 octombrie a avut loc un accident – politistul care conducea o coloana oficiala a murit intr-un accident. Dupa 10 zile a avut loc tragedia de la clubul Colectiv. Aceasta a afectat nervul natiunii. A atins cel mai sensibil nerv al natiunii romane. Oamenii au devenit revoltati. Au asteptat actiuni, rezultate, demisii din partea unor politicieni care au esuat.

Oamenii au asteptat ca cineva sa isi asume raspunderea. Sa apara cea responsabilizare politica. Majoritatea politicienilor nu au inteles aceste cerinte decat foarte tarziu. Foarte tarziu au inteles ca nu pot ignora vointa poporului. Tragediile s-au produs fiindca legi si norme au fost ignorate. responsabilii nu si-au facut datoria si oamenii au cerut o schimbare.

Aseara indignarea romanilor s-a transformat intr-o revolta autentica. Zeci de mii de oameni au iesit in strada, in Bucuresti dar si in multe alte orase. Manifestantii au avut dreptate. Au solicitat demisii, raspunsuri, clarificari. Aseara au avut loc dupa parerea mea cele mai potrivite manifestatii de strada pe care le-am vazut eu. Oamenii au protestat si si-au spus nemultumirile. Nu au fost abirdari nepotrivite dar oamenii au aratat clar ce asteapta – schimbarea.

Foarte tarziu Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit sa moara”, a spus Klaus Iohannis.

Ultimele stiri