Acasă Brasov Ora de religie: homosexualii AR TREBUI SA MOARA!

Ora de religie: homosexualii AR TREBUI SA MOARA!

25

Un profesor de religie din cadrul Colegiului National „Nicolae Titulescu” a distribuit elevilor, in timpul orei, o brosura in care se arata ca homosexualitatea este o „faradelege”, o „boala” si o „amenintare a civilizatiei”.

religieCei care au facut sesizari cu privire la continutul intolerant, discriminatoriu si homofob al brosurii au fost chiar elevii la clasa carora preda dascalul.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a fost sesizata de catre mai multi elevi de la un liceu din Brasov cu privire la discursul intolerant, discriminatoriu si homofob al profesorului de religie.

Luni, 20 aprilie, in cadrul orei de religie, un profesor a distribuit elevilor o brosura intitulata „Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane”, editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), in care homosexualitatea este prezentata drept o “faradelege“, o “boala“, un “stigmat“, o “amenintare a civilizatiei“.

„Cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac”, se arata in brosura prezentata la ora de religie.

„Este inacceptabil ca in sistemul de invatamant, sub obladuirea autoritatilor de stat, sa fie tolerate sau chiar incurajate astfel de atitudini. Este inacceptabila demonizarea unor grupuri de oameni; este inacceptabila incitarea la violenta ” a declarat Toma Patrascu, presedintele ASUR, intr-un comunicat de presa.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a solicitat conducerii liceului in cauza si Inspectoratului Scolar Brasov sa demareze de urgenta o ancheta pentru a se face lumina asupra activitatilor profesorului.

Totodata, Asociatia cere Ministerului Educatiei sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli pentru a preveni propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor.

„In unitatile publice de invatamant trebuie sa se respecte o stricta neutralitate religioasa, iar in cadrul orelor de Religie trebuie predata Istoria Religiilor si nu viziunea particulara a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela”, au afirmat reprezentantii Asociatiei.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos