Orice roman isi va putea declara FALIMENTUL! Vezi cum poti scapa de datorii!

Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri Legea falimentului personal, cea care prevede ca fiecare persoana fizica isi va putea declara insolventa in cazul in care nu-si poate plati datoriile. Votul a fost un covarsitor in favoarea legii, 309 voturi pentru si niciunul impotriva.

Ana Birchall, cea care a initiat proiectul, a mentionat de curand ca ofera „un ajutor real romanilor de buna-credinta, care sunt sufocati de datorii, are la baza analiza legislatiei si a practicii judiciare din 12 state”, principalul avantaj fiind acela ca de la momentul deschiderii procedurii insolventei se suspenda orice procedura de executare silita si nicio alta procedura de executare silita nu mai poate fi inceputa.

Pe scurt, scrie ziare.com, legea prevede ca un debitor care nu isi mai poate achita datoriile sa poata fi „ajutat” cu un plan de rambursare pe cinci ani sub supravegherea unei comisii de insolventa.

„Va fi constituita o comisie de insolventa, cel mai probabil alcatuita din reprezentanti ai anumitor autoritati, cum ar fi ANPC, BNR etc., care va monitoriza modul de rambursare a datoriilor. Daca cineva nu va fi de acord cu procedura stabilita in cadrul acestei comisii, atunci se poate face contestatie si se merge in instanta. Astfel, degrevam instantele de o serie de dosare, iar debitorul, care va putea propune modul de rambursare a datoriilor, pentru ca are acest drept, nu va mai fi nevoit sa astepte o lunga perioada de timp ca sa ia instanta o decizie”, a explicat de curand Ana Birchall.