Acasă International Panama vrea sa adopte euro

Panama vrea sa adopte euro

40

Panama vrea sa introduca in circulatie euro, in paralel cu dolarul american, moneda folosita in prezent, a declarat presedintele tarii din America Centrala, Ricardo Martinelli, in timpul unei intalniri cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

 

„In Panama, moneda in circulatie libera este dolarul american si i-am spus cancelarului ca vrem sa gasim modalitati ca euro sa devina o alta moneda in circulatie si sa fie acceptata de piata panameza”, a declarat Martinelli intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Merkel la Berlin, potrivit CNBC, preluat de Mediafax.

 

Presedintele Panama nu a dat detalii in privinta introducerii euro, dar si-a exprimat „increderea deplina” in economia Germaniei si cea a Europei si a afirmat ca se asteapta ca actuala criza din zona euro sa fie depasita in curand. Zona euro este formata din 17 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar euro se afla in circulatie in mai multe alte state, intre care Kosovo, Muntenegru, Monaco, Andorra, precum si unele teritorii.

 

Panama, la aproape 10.000 de kilometri de Europa, este printre economiile cu cele mai rapide cresteri din America Latina. Anul trecut, PIB al Panama a avansat cu 10,6%, sustinut de cheltuieli de infrastructura, intre care si extinderea Canalului Panama.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos