10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalPASTELE CATOLIC! Papa Francisc: Hristos a inviat! VIDEO

PASTELE CATOLIC! Papa Francisc: Hristos a inviat! VIDEO

in:

Stiri pe acelasi subiect

1pastePapa Francisc a indemnat credinciosii, in mesajul „Urbi et Orbi” transmis de Paste, sa primeasca harul Invierii lui Hristos, sa transforme „ura in iubire, razboaiele in pace” si sa protejeze cu responsabilitate planeta, creatia lui Dumnezeu.

„Iata invitatia pe care o adresez tuturor: sa primim harul Invierii lui Hristos! Si sa ii cerem lui Hristos cel inviat sa transforme moartea in viata, ura in dragoste, razbunarea in iertare, razboaiele in pace”, a declarat Papa Francisc in mesajul „Urbi et Orbi” (adresat Romei si lumii) rostit in 65 de limbi, inclusiv in romana, in fata a 250.000 de credinciosi adunati la Vatican pentru Sfanta Liturghie pascala, scrie Corriere della Sera.

„Dragi credinciosi, frati si surori din intreaga lume, va urez Paste fericit! Hristos a inviat!”, a continuat Suveranul Pontif.

„Pastele reprezinta exodul, trecerea omului din robia pacatului, de la rau, la libertatea dragostei, la bine. Oamenii trebuie sa treaca si acum prin acest exod, trebuie sa traverseze acest desert! Este vorba in special despre desertul care este in interiorul oamenilor atunci cand lipseste iubirea de Dumnezeu si de aproapele, cand lipseste constiinta faptului ca suntem administratorii a ceea ce Dumnezeu a creat”, a explicat Papa Francisc.

Seful Bisericii Catolice a lansat un apel la pace in Orientul Mijlociu, intre israelieni si palestinieni, in Irak si Siria.

„In contextul conflictelor sangeroase din Africa, ma rog pentru instaurarea pacii in Mali, Nigeria, Republica Democrata Congo si Republica Centrafricana”, a continuat Papa.

„Ma rog pentru pacea in intreaga lume, o lume divizata in continuare de avaritia celor care cauta castiguri facile, o lume ranita de egoismul care ameninta viata umana si familia, de egoismul care se manifesta in traficul de persoane si in reducerea oamenilor la sclavie. O lume afectata de violentele provocate de grupuri care fac trafic de droguri si de exploatarea irationala a resurselor naturale. Oamenii au responsabilitatea protejarii creatiei lui Dumnezeu. Pace Pamantului pe care traim! Hristos cel inviat sa alineze suferintele victimelor calamitatilor naturale si sa ne faca responsabili de creatia Lui”, a incheiat Papa Francisc.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri