30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăACTUALITATEPe cine a pus Dragnea PREMIER! Sorin Grindeanu acuzat de Curtea de...

Pe cine a pus Dragnea PREMIER! Sorin Grindeanu acuzat de Curtea de Conturi de un prejudiciu de MILIOANE DE EURO!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un document intitulat „Sinteza Raportului de audit privind Contul general anual de execuţie a bugetului de stat pe anul 2015″, întocmit de Curtea de Conturi în anul 2016, prezintă mai multe abateri constatate la Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională în vremea când aceasta era condus de Sorin Grindeanu, informează Antena3.

Raportul Curții de Conturi poate fi consultat – AICI

Astfel, raportul Curții de Conturi pe anul 2015 menționează mai multe abateri în cadrul Ministerul Comunicațiilor, care au produs prejudicii în valoare de 16.500.000 de lei, adică peste 3.500.000 de euro. De menționat că întreg bugetul Ministerului Comunicațiilor a fost, în 2015, de aproape 500 de milioane de lei.

Unul dintre proiectele menționate în raportul Curții de Conturi pe anul 2015, este „eAcademie pentru funcționarii publici”. Acesta a beneficiat de resurse financiare alocate de la bugetul de stat în sumă de 5.900.000 de  lei, fără ca acest proiect să fie utilizat în scopul în care a fost aprobat.

Potrivit documentului, niciun funcționar public al unei alte instituții publice, cu excepția Ministerului Comunicațiilor, nu a folosit platforma pentru a urma cursurile de instruire puse la dispoziție, fiind înregistrat doar un număr de 55 de utilizatori. La valoarea inițială a prejudiciului adus bugetului de stat, se adaugă suma de 5.356.000 de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.

Pe de altă parte, autorii raportului propun  stabilirea prejudiciului adus bugetului de stat prin achiziția unui număr de 355  de sesiuni de instruire, la o valoare de 3.089.000 de lei.

În acest moment, există un dosar pe rolul Curții de Apel București, după ce Ministerul Comunicațiilor a contestat raportul și a dat în judecată Curtea de Conturi.

Ultimele stiri