Acasă ACTUALITATE Pentagon: SUA pregateste un razboi cu Rusia! Se fac simulari de lupte!

Pentagon: SUA pregateste un razboi cu Rusia! Se fac simulari de lupte!

SUA face planuri de război împotriva Rusiei. Potrivit Foreign Policy, pentru prima oară după prăbuşirea Uniunii Sovietice, Departamentul american al Apărării examinează şi pregăteşte planuri de urgenţă pentru un posibil conflict armat cu Rusia.
Pentagonul generează planuri de urgenţă încontinuu, planifică toate scenariile posibile, apoi planurile sunt clasate şi se lucrează în funcţie de priorităţi. „Luând în consideraţie mediul de securitate, ţinând seama de acţiunile Rusiei, a devenit evident că va trebui să aducem la zi planurile pe care le avem ca răspuns la orice eventuală agresiune contra aliaţilor NATO”, spune un înalt responsabil din Departamentul Apărării, familiar cu aducerea la zi a planurilor. „Invazia Rusiei în estul Ucrainei a determinat SUA să scuture praful de pe planurile sale de urgenţă”, precizează Michele Flournoy, subsecretar al unui fost angajat în Apărare şi co-fondator al Centrului pentru o nouă securitate americană.


Citeste si:

VIDEO CUTREMURATOR – Rusia a declansat IADUL PE PAMANT in Siria!

Istoricul Neagu Djuvara: Rusia e o tara PE CALE DE DISPARITIE, nu trebuie sa ne fie TEAMA de ea!


Noile planuri au două piste. Una se concentrează pe ceea ce ar putea face SUA în cadrul NATO în cazul în care Rusia atacă unul din statele membre, cealaltă variantă se referă la o acţiune americană în afara Alianţei. Ambele versiuni ale planurilor de urgenţă se concentrează pe incursiunile ruse în statele baltice, un scenariu considerat cel mai probabil pentru noua politică agresivă rusă. De asemenea, nu se mai pune accentul pe un război tradiţional, ci pe tacticile hibride utilizate de Rusia în Crimeea şi în estul Ucrainei – „omuleţii verzi”, proteste provocate şi război cibernetic.

Pentagonul nu prevăzuse un scenariu în care Rusia ar ocupa o parte din teritoriul ţărilor baltice, cu prioritate, dar acum obiectivul său este de descurajare şi în vară, secretarul american al Apărării, Ashton Carter, anunţa trimiterea de zeci de tancuri, vehicule blindate, obuziere în cele trei state baltice şi în estul Europei. Pentagonul studiază şi diverse scenarii de război hibrid şi chiar unul nuclear.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOrice somer din Romania poate primi 25.000 de euro pentru a-si deschide o firma! Vezi aici toti pasii!
Articolul următorPoveste de viata! D-l Dumitrescu a ajuns din inginer IT sa lucreze casier la Auchan in Bucuresti, pe un salariu de 720 de lei pe luna!