Acasă Angajari Pentru ca nu le ajung banii din salariu, romanii isi cauta al...

Pentru ca nu le ajung banii din salariu, romanii isi cauta al doilea job

22

Peste 10% dintre romani isi cauta un al doilea loc de munca pentru a-si suplimenta veniturile, in timp ce aproape o treime dintre angajati au in plan sa schimbe locul de munca, nemultumiti de conditii, releva un studiu intocmit de site-ul de specialitate BestJobs.ro.

Practic, 12% dintre romanii care au participat la studiul BestJobs.ro au declarat ca, desi au un job cu norma intreaga, vor sa isi gaseasca inca un loc de munca ce le-ar permite sa lucreze part-time sau de acasa, pentru a castiga mai multi bani. Cu toate acestea, procentul celor care isi cauta un al doilea loc de munca este mult sub media europeana, de 50%.

Din totalul celor care se gandesc la un extra-job, majoritatea sunt femei (58%), cu studii superioare, ce provin dintr-un oras mare al tarii, precum Bucuresti sau Timisoara.

In acelasi timp, aproape 3% dintre repondenti au precizat ca isi doresc un al doilea job, insa doar pe perioada Sarbatorilor de iarna, pentru a tempera cheltuielile aferente sezonului. De asemenea, cei mai multi dintre cei care isi cauta un loc de munca in aceasta perioada nu lucreaza momentan, in contextul in care 52% dintre cei chestionati vor sa se angajeze.

Pe de alta parte, 32% dintre repondenti sunt angajati, insa vor sa schimbe actualul loc de munca, din cauza ca nu mai sunt multumiti de conditiile de lucru.

Sondajul privind piata muncii din Romania a fost derulat online, pe site-ul www.bestjobs.ro, pe un esantion de aproape 2.000 de repondenti.

Conform unui studiu realizat, recent, la nivelul Uniunii Europene /UE/, de catre siteul StepStone, 76% dintre francezi isi doresc un al doilea loc de munca, daca nu l-au obtinut deja, in timp ce 36% dintre olandezi sustin ca au doi angajatori. La polul opus se afla Danemarca si Germania, unde 54%, respectiv 50% dintre participantii la studiu sustin ca un loc de munca este suficient si ca nu au nevoie de al doilea.

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. In acest moment, portalul gazduieste peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii-client.

In prezent, pe BestJobs.ro se regasesc la nivel national aproape 4.000 de anunturi, fiecare cu cel putin un loc de munca disponibil, de tipul part-time sau project based.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos