Acasă Social PERCHEZITII la falsificatori de carduri care ar fi retras 2 milioane de...

PERCHEZITII la falsificatori de carduri care ar fi retras 2 milioane de euro!

1carduriPerchezitii la 85 de adrese din Bucuresti si 16 judete, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri si ar fi retras ilegal doua milioane de euro din mai multe state.

Perchezitiile au loc in Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea, Vrancea, Brasov, Constanta, Olt, Salaj, Cluj, Suceava, Braila, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Neamt, Satu Mare, la locuintele membrilor unor grupuri infractionale organizate transfrontaliere suspectati de acces fara drept la un sistem informatic, detinere de echipamente in vederea falsificarii si falsificarea de instrumente de plata electronica, punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate si efectuarea de operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Simultan cu actiunea declansata de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora au loc perchezitii domiciliare si in Germania, Marea Britanie, SUA si Republica Dominicana.

Potrivit procurorilor, gruparile infractionale sunt constituite din peste o suta de persoane, iar liderii au fost identificati ca fiind Constantin Gheara, zis Tica, in varsta de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenica, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, si Relu Serban, de 57 de ani.

„In fapt, se retine ca, sub coordonarea acestora, membrii gruparilor au confectionat aparatura de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate in vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plata electronica utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile urmatoarelor state: Germania, Spania, Elvetia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria”, a precizat DIICOT.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plata electronica, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substantiale de bani din Republica Dominicana, SUA, Japonia, Iordania si Nepal.

Gruparile infractionale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste doua milioane de euro, potrivit sursei citate.

La finalul perchezitiilor vor fi duse la sediul DIICOT – Structura Centrala 70 de persoane pentru a fi audiate, urmand ca procurorii sa dispuna masurile legale in cazul acestora.

Perchezitiile sunt facute de procurorii DIICOTStructura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, cu sprijinul jandarmilor. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii, Directia Operatiuni Speciale si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Procurorii DIICOT au cooperat in instrumentarea cauzei cu Eurojust si Europol, precum si cu autoritatile judiciare din Germania, Spania, Marea Britanie, Elvetia si Portugalia.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBancile cipriote au angajat cea mai mare firma de securitate din lume pentru redeschiderea de maine!
Articolul următorCFR Calatori: Ora de vara afecteaza mersul trenurilor aflate in circulatie duminica intre orele 3.01-4.00!