19.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăStirea zileiConstantaPerformanta INCREDIBILA pentru un elev din Navodari! Este OLIMPIC INTERNATIONAL la o...

Performanta INCREDIBILA pentru un elev din Navodari! Este OLIMPIC INTERNATIONAL la o materie care NU SE PREDA in scolile din Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Performanță greu de egalat a unui elev din Năvodari. Acesta a devenit olimpic internațional la o materie pe care nu o studiază în școală: astronomia. Elevul a învățat singur, acasă.

Robert este în clasa a IX-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța. Și-a descoperit pasiunea pentru astronomie în clasa a VI-a, iar de atunci, a cumpărat toate cărțile care îl puteau ajuta să deslușească misterele astrelor.

„Am început un pic mai greu, așa, să pricep, dar pe măsură ce lucram și învățam, lucrurile începeau să se lege. Am învățat în primul rând acasă mai mult”, a declarat Robert Pașcalău

La începutul lunii octombrie a participat la Olimpiada Internațională de Astronomie din Bulgaria, de unde s-a întors cu medalia de aur. Tot timpul, familia i-a fost alături pentru a-l susține.

Performanța lui Robert este cu atât mai mare cu cât nu studiază astronomia la școală, scriereporterntv.ro.

“Dat fiind numărul tot mai mare de elevi care se interesează, sunt pasionați de această cunoaștere, avem intenția să introducem sub forma unui opțional, dar ne trebuie profesori specializați și pasionați pe domeniul acesta și suntem în curs de a rezolva problema”, a precizat Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân.

La Olimpiada Internațională de Astronomie din Bulgaria au participat elevi din 20 de țări.

Ultimele stiri