Acasă Romani in strainatate PERFORMANTE INCREDIBILE! Romania a obtinut 8 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică...

PERFORMANTE INCREDIBILE! Romania a obtinut 8 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia si 6 medalii la Balcaniada de Matematică!

Lotul României prezent la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia/APHO 2016 (Hong Kong, 1-9 mai) și aflat la a treia prezenţă consecutivă în calitate de invitaţi speciali, a obținut 8 medalii: două de aur, două de argint şi patru de bronz, în cadrul competiției.

Premiaţi în 2014 cu argint şi în 2015 cu aur, Dan Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu au cucerit încă o dată cele mai preţioase distincţii.

Medaliile de argint au fost obţinute de Robert Iulian Răveanu şi Andrei Cătălin Răduc, acesta din urmă egalându-şi rezultatul de anul trecut. Şi-au trecut în palmares medalii de bronz Anca Drăgulescu, Ovidiu Mihai Popa (menţiune, în 2015), Răzvan Radu şi Gabriel Dănuţ Buică.

Toţi componenţii echipei sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Ajunsă la a XVII-a ediţie, competiţia este destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spaţiu care participă ca urmare a recunoaşterii şi aprecierii rezultatelor excepţionale înregistrate an de an la Olimpiada Internaţională de Fizică, scrie romani-buni.info.

Zilele trecute, lotul olimpic de matematică al României a câştigat 2 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz la a XXXIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 5-9 mai, la Tirana. În clasamentul pe medalii, elevii români s-au situat pe locul secund, transmite Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti), care a obţinut punctajul maxim, şi Teodor-Andrei Andronache (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medaliile de argint au revenit lui Tudor Plopeanu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Ovidiu Neculai Avădanei (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi).

Raluca-Ioana Cobzaru şi Alexandru Pascadi, ambii elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu bronz.

Lotul României a fost coordonat de conf. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică), prof. Marius Mîinea (Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” Găeşti) şi lector univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara) – observator în juriul olimpiadei.

La ediţia 2016 a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 19 ţări (11 cu statut permanent şi 8 cu statut de invitat).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO SOCANT – Antrenorul Dan Petrescu a fost la un pas SA FIE OMORAT IN BATAIE in China!
Articolul următorFOTO – Candidatul PNL la primaria Sectorului 6, Razvan Mironescu, trece la o campanie MURDARA!