Acasă Dezvoltare personala Peste un sfert de milion de romani s-au inchinat la moastele Sfintei...

Peste un sfert de milion de romani s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva

12

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva a fost introdusă luni dimineaţă în interiorul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, peste 270.000 de credincioşi închinându-se la sfintele moaşte în cele şase zile de pelerinaj, informează news.ro.

Potrivit organizatorilor, a fost cel mai mare aflux de pelerini înregistrat în ultimii ani la Hramul Sfintei Parascheva de la Iaşi.

Pe tot parcursul nopţii de duminică spre luni, oamenii au stat în continuare la rând pe străzile din jurul catedralei, iar în cursul dimineţii organizatorii au decis introducerea sfintelor moaşte în lăcaşul de cult.

În total, în cele şase zile de pelerinaj, s-au închinat la racla cu sfintele moaşte peste 270.000 de credincioşi, fiind cel mai mare număr de pelerini înregistrat la Iaşi în ultimii ani.

În toată această perioadă, aproximativ 600 de oameni au necesitat îngrijiri medicale, iar 69 dintre credincioşi au fost transportaţi la spital, cu diverse afecţiuni. Au fost date peste 70 de amenzi, în valoare totală de 7.000 de lei.

Racla cu sfintele moaşte a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană marţi 10 octombrie, iar sâmbătă a avut loc Sfânta Liturghie, oficiată de zeci de preoţi din ţară şi din străinătate.

Unii pelerini au stat la coadă şi 17 ore până să ajungă la raclă, lungimea rândului ajungând la câţiva kilometri.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos