Acasă Finante Piata cardurilor este anchetata de Consiliul Concurentei

Piata cardurilor este anchetata de Consiliul Concurentei

41

Piata cardurilor este anchetata de Consiliul Concurentei, institutia conduca de Bogdan Chiritoiu avand in lucru o investigatie referitoare la comisioanele pe care emitentii cardurilor le percep de la comercianti.

„Avem in lucru un studiu, o investigatie utila, in care ne uitam la comisioanele pe care le percep VISA si MasterCard. Este o preocupare care exista la nivelul Comisiei Europene si in unele state europene”, a spus presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Acesta a precizat ca „in Romania comisioanele sunt relativ mari”, Germania fiind, se pare, pe primul loc din acest punct de vedere.

Studiul acesta il terminam in decembrie sau la inceputul anului viitor si vom vedea, dupa aceea, ce actiune o sa luam„, a adaugat presedintele Consiliului Concurentei.

Decizia va fi luata „impreuna cu factorii reglementatori” adica Banca Nationala, Guvernul si Comisia Europeana.

Bogdan Chiritoiu a precizat ca nivelul comisioanelor percepute de catre VISA si MasterCard se reflecta in nota achitata de consumator la casa.

„Cand se achita o marfa cu cardul, formal, consumatorul nu plateste (nici un comision catre emitentul cardului – n.r.), comisionul pentru VISA si MasterCard platindu-l comerciantul, dar acesta este inclus in pret”, a explicat presedintele Chiritoiu.

Revizuirea nivelului comisioanelor percepute de VISA si MasterCard ar putea fi in beneficiul consumatorilor, numai in cazul in care comerciantii ar fi de acord sa-si ajusteze preturile in concordanta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos