11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăEconomieFinanteAmenda Consiliului Concurentei pentru Alico Pensii a fost anulata in instanta. S-a...

Amenda Consiliului Concurentei pentru Alico Pensii a fost anulata in instanta. S-a constatat incalcarea Tratatului UE

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mai multe institutii media, amendate – VEZI MOTIVUL

11 companii din industria media au primit amenzi in...

Piata cardurilor este anchetata de Consiliul Concurentei

Piata cardurilor este anchetata de Consiliul Concurentei, institutia conduca...

Sansa decreteilor la batranete: sa se pensioneze mai tarziu sau sa moara mai devreme

Măsura optimă pentru reducerea deficitului fondului de pensii este...

Avocatii NNDKP au reusit sa obtina la Curtea de Apel Bucuresti anularea deciziei prin care Consiliul Concurenţei (CC) a impus Alico Pensii o amendă pentru încălcarea legislaţiei concurenţei.

A fost prima decizie prin care s-a constatat încălcarea nu numai a Legii concurenţei, ci şi a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene.

Proiectul a fost coordonat de Sorina Olaru (Creţu), partener în departamentul de litigii şi Georgeta Harapcea (Dinu), asociat manager şi coordonatorul practicii de concurenţă.

Am crezut în acest caz încă din etapa investigaţiei şi a audierilor din faţa Consiliului Concurenţei. Nu puteam fi de acord cu concluzia unei împărţiri a pieţei, care nu ţinea cont de contextul real în care au avut loc faptele”, a declarat Georgeta Harapcea.

 

Sorina Olaru a venit in completare, spunand ca „decizia instanţei confirmă că Alico Pensii nu a restricţionat concurenţa, ci a acţionat pentru protejarea intereselor participanţilor, pentru ca aceştia să ajungă la unul dintre fondurile de pensii pentru care optaseră, şi nu să fie alocaţi aleatoriu la orice fond”.

Acum doi ani, CC a amendat 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II), care au fost acuzati de incalcarea legii pe motiv ca au facut o serie de intelegeri privind repartizarea persoanelor care s-au inscris la doua sau mai multe fonduri.

Sanctiunile aplicate atunci s-au ridicat la suma de 5,2 milioane lei.Pe lista neagra a Concurentei au intrat ING Fond de Pensii( amenda de 1,573 milioane de lei), Allianz-Tiriac Pensii Private(1,259 milioane de lei), Generali Pensii Private(474.333 lei), Aviva Fond de Pensii( 422.868 lei) , BCR Pensii(391.809 lei), Eureko Pensii Private (382.215 lei) , Alico Fond de Pensii (fosta AIG Fond de Pensii- 293.443 lei), BRD Pensii Private( 165.911 lei), Aegon Fond de Pensii(150.301 lei), Omega Interconsult SRL (fosta OTP Fond de Pensii- 58.699 lei), KD Real Management Solution SRL(21.839 lei), Prima Pensie Fond de Pensii (13.713 lei), TBIH Management Services SRL (4.748 lei) si IMO Property Investments (1.815 lei).

 

 

Ultimele stiri