Acasă Stirea zilei Platile online cu cardul se apropie de 5 milioane de tranzactii

Platile online cu cardul se apropie de 5 milioane de tranzactii

36

Plăţile online cu cardul vor atinge 5 milioane de tranzacţii în 2012, de la 3,8 milioane în 2011, potrivit unui studiu realizat de Netopia mobilPay.

Analiza mai arata ca unul din zece români care au început o tranzacţie online în ultimele şase luni, nu a dus-o la bun sfârşit. “Majoritatea celor intervievaţi, 82%, au abandonat o tranzacţie invocând motive personale, precum neîncrederea în sistemul de plată, refuzul dezvăluirii datelor private sau confundarea codului de securitate CVV2 cu PIN-ul. De cealaltă parte, doar 18% au dat vina pe diverse probleme de ordin tehnic, precum terminarea bateriei la laptop sau întreruperea conexiunii la internet”, a declarat CEO Netopia, Antonio Eram.

 

Unul din cinci respondenţi ai studiului declară că nu a finalizat o comandă pentru că suma care trebuia plătită pentru un produs era prea mare, că nu aveau bani pe card sau pentru că doar au vrut să vadă cum funcţionează sistemul de plată.

 

De asemenea, o zecime dintre cei chestionaţi de procesatorul de plăţi online prin card nu a dus până la capăt o tranzacţie pe internet pentru că a omis să completeze toate câmpurile de plată.

 

Potrivit analizei Netopia mobilPay, 11% nu doresc să finalizeze tranzacţia deoarece nu au încredere în acest sistem de plată, au ales metoda de plată greşită sau nu vor să îşi introducă datele personale.

 

Netopia mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos