Acasă Iasi Politia Romana in actiune: Barbat mort, luat din sicriu si dus la...

Politia Romana in actiune: Barbat mort, luat din sicriu si dus la sectie!

294

O echipă de anchetatori a descins în localitatea vasluiană Valea lui Bosie, de unde au ridicat corpul unui bărbat despre care primiseră informația că ar fi murit sugrumat, nu de boală, așa cum reiese din certificatul de deces.

O  scenă aiuritoare a avut loc marți, 11 octombrie, în satul Valea lui Bosie, comuna Tătărăni, județul Vaslui. Mai mulți procurori, polițiști și reprezentanți de la Serviciul de Medicină Legală Vaslui au ridicat direct din sicriu trupul unui bărbat de 47 de ani, care decedase luni.

Lucrurile au luat-o razna în momentul în care familia a încercat să obțină certificatul de deces. Au fost anunțate autoritățile de moartea localnicului, dar familia defunctului îl acuză pe medicul de familie că nu ar fi venit să examineze trupul bărbatului  și să vadă documentele eliberate de spitalul din Huși, de unde reiese că acesta a decedat în urma insuficienței cardio-respiratorii acute provocate de ciroza hepatică de care suferea.

Medicul de familie a anunțat atât Primăria, cât și aparținătorii că i se pare o „moarte suspectă”, motiv pentru care a considerat necesară efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cauzei morții, urmând ca apoi să elibereze certificatul de deces.

Prin urmare, sora bărbatului decedat a sunat la 112, ca să anunțe că medicul de familie refuză eliberarea certificatului de deces.  La scurt timp, în Valea lui Bosie a ajuns o echipă întreagă de anchetatori.

„Nu îi tăiați costumul, că nu mai am bani de altul”
Polițiștii și reprezentanții Serviciului de Medicină Legală Vaslui l-au scos pe defunct din sicriu, l-au dezbrăcat și l-au examinat. Totul în prezența mamei celui decedat, care plângea și le cerea să nu îi taie costumul fiului ei, pentru că nu mai are bani să îi cumpere alte haine pentru înmormântare.

Ulterior, bărbatul decedat a fost transportat la Vaslui pentru efectuarea necropsiei.  Acolo s-a constatat că decedase într-adevăr din cauza bolii. Trupul neînsuflețit a fost adus în sat de cei de la Medicină Legală, iar înmormântarea își va continua cursul.

„Oamenii de la Vaslui și domnii polițiști au fost foarte de treabă. Ne-au dat actele, îl îngropăm cum se cuvine, cum putem. Dar nu cred că mai trebuia să fie, săracul de el, luat dezbrăcat, tăiat, dus în sac și vai de capul lui. A fost o bătaie de joc, dar Dumnezeu e mare și vede”, a spus mama celui decedat, potrivit Vremea Nouă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos