Acasă Economie Pomenile electorale ale PSD au dus economia in cap! ANAF trage un...

Pomenile electorale ale PSD au dus economia in cap! ANAF trage un semnal de ALARMA: Au scazut incasarile!

3391

In vreme ce absolut toata lumea, din tara si strainatate, le spune ca bugetul Romaniei pe 2016 nu este realist, ei o tin una si buna. Acum incep sa vina si primele rezultate financiare de la preluarea puterii de catre PSD. Si sunt proaste. Foarte proaste. Veniturile la bugetul general consolidat sunt cu 5% mai reduse în ianuarie 2017 faţă de ianuarie 2016, în condiţiile în care încasările din TVA au fost cu 20% mai mici, conform unor surse apropiate Ministerului de Finanţe.

Veniturile din TVA reprezintă circa un sfert din încasările bugetului general consolidat sunt mai reduse în ianuarie 2017 faţă de ianuarie 2016, în condiţiile în care încasările din TVA au fost cu 20% mai mici, conform unor surse apropiate Ministerului de Finanţe. Veniturile din TVA reprezintă circa un sfert din încasările bugetului general consolidat.

Guvernul prevede în legea bugetului o creştere a veniturilor la bugetul general consolidat în 2017 de 14% în valoare nominală faţă de anul anterior.

O altă surpriză neplăcută este creşterea cu 10% a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în condiţiile noilor legi aprobate la sfârşitul lui 2016, chiar şi fără noile măsuri de majorare a salariilor din administraţia locală care au intrat în vigoare la 1 februarie 2017. Mai mult, volumul cheltuielilor cu salariile din ianuarie multiplicat cu 12 este deja peste limita de 63,8 miliarde de lei, plafonul pentru salariile bugetarilor aprobat prin legea bugetului, notează Ziarul Financiar.

Încasările din TVA din ianuarie 2017 sunt aferente vânzărilor lunii decembrie 2016, când TVA a fost de 20%, faţă de TVA de 24% din luna decembrie 2015, pe care s-au bazat încasările TVA din ianuarie 2016.

Ministerul Finanţelor anunţă încasările din luna anterioară de obicei pe 25 ale lunii în curs.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos