Gestul lui Victor Ponta, care s-a dus astazi la DNA pentru a depune documente din proprie initiativa, s-ar putea sa-i aduca o condamanare la inchisoare, sugereaza jurnalista Ondine Gherghut, de la Romania Libera.

Premierul anuntase marti ca a solicitat sa depuna la DNA, in dosarul in care este acuzat, „un document nou care influenteaza fundamental desfasurarea in continuare a cercetarilor”, conform reportervirtual.ro.

Ponta a spus ca este vorba despre o hotarare emisa de Curtea de Justitie a UE, in data de 3 septembrie, in care se spune „ca atat timp cat s-au respectat toate obligatiile contractuale si s-au platit toate taxele la stat, nu are importanta daca beneficiarul a apelat efectiv sau cat de des a apelat la serviciile prestatorului”.

„Speta respectiva este identica cu speta in care sunt implicat. Deciziile Curtii sunt obligatorii pentru toate Statele Membre!”, a scris Ponta pe facebook, adaugand ca nu mai conteaza daca el a prestat servicii catre firma „Sova si Asociatii”, desi a facut acest lucru.


Citeste si:

Ponta este OFICIAL INCULPAT intr-un dosar de coruptie! DNA i-a pus sechestru pe avere!

DNA deschide dosarul care il vizeaza direct pe Ponta!


Ondine Gherghut sustine ca Ponta repeta, de fapt, greseala lui Dan Voiculescu si „isi face singur drum spre puscarie”.

„In cererea depusa azi la DNA, recunoaste, implicit ca NU a prestondine-gherghutat serviciile avocatiale, ca a luat bani pe serviciile prestate (fictiv) ptr CE Turceni si Rovinari, dar ca ar fi nevinovat ptr ca si-a platit TVA pe cele peste 181.000 lei incasate! Tocmai si-a dat peste 8 ani de puscarie!”, a scris Gherghut pe contul sau de facebook.

 

Transparenta face diferenta