Acasă ACTUALITATE Romania la GRANITA cu Rusia! Moscova: Daca Romania se uneste cu Republica...

Romania la GRANITA cu Rusia! Moscova: Daca Romania se uneste cu Republica Moldova, Rusia se uneste cu Transnistria!

265

Un membru al Consiliului pe langa presedintele Federatiei Ruse, Maxim Shevcenko, a declarat ca este posibila unirea Moldovei cu Romania si a Transnistriei cu Rusia.

Potrivit acestuia, Republica Moldova si Romania sunt acelasi popor si ar merita sa se uneasca, insa UE ar fi impotriva.

”Moldova este un subiect foarte interesant. In ceea ce priveste Republica Moldova sa ne amintim doua lucruri: este o tara ortodoxa, moldovenii – oameni ortodocsi, in mare parte de aceeasi confesiune ca si cetatenii Federatiei Ruse, si sunt strans legati de natiunea noastra, milioane de oameni traiesc si lucreaza in Rusia, pe strada ne confruntam permanent cu moldovenii. Toate astea se realizeaza sub doua puncte. In primul rand, e vorba de furtul imens din bugetul de stat, un miliard de euro, un sfert din buget a fost furat – adevarat sau nu, asa spun protestatarii si eu personal ii cred, eu nu inteleg cum Moldova poate ramane o tara atat de saraca si devastata cand are un popor atat de harnic si bun. Al doilea – o parte semnificativa a poporului moldovenesc doreste reunirea cu Romania”, relateaza timpul.md.


 

Citeste si:

Germania: Rusia va ATACA Ucraina prin Transnistria!

Transnistria nu a fost niciodata pamant moldovenesc! Autoritatile separatiste de la Tiraspol spun ca Basarabia a fost anexata regiunii din stanga Nistrului


 

Acesta este punctul care trebuie sa fie discutat foarte detaliat si cu atentie. Reunificarea Crimeii cu Rusia a creat un precedent pentru alte regiuni ale Europei. Impotriva, cat de ciudat n-ar fi, va fi Uniunea Europeana. Pentru ei Crimeea este un accident, insa Crimeea si Moldova este deja o legitate, mai departe si Kosovo va dori sa se uneasca cu Albania. Eu cred ca lucrurile trebuie sa fie abordate printr-un referendum. Am fost pentru intrarea Crimeii in componenta Rusiei, aceasta era vointa poporului din Crimeea, iar astazi cei din Crimeea traiesc mai bine in Rusia decat in ​​Ucraina.In ceea ce priveste Republica Moldova si unirea cu Romania – ei sunt o natiune, sa fim sincer, ei vorbesc aceeasi limba. Diferenta dintre limbi este ca si intre dialect rusesc din Crimeea si limba rusa. Iata de ce in schimbul independentei Transnistriei si includerea sa in Rusia, Moldova poate merge in Romania daca doreste – de ce nu. Transnistria ar putea exista ca si regiunea Kaliningrad. Acesta va calma relatiile noastre cu poporul Republicii Moldova si Romaniei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos