9.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalPosibile reforme economice in Coreea de Nord

Posibile reforme economice in Coreea de Nord

in:

Stiri pe acelasi subiect

Parlamentul Coreei de Nord a organizat marti o sesiune exceptionala, pe fondul intensificarii zvonurilor potrivit carora tanarului lider al acestei tari comuniste si foarte sarace intentioneaza sa promoveze reforme economice. Tara are una dintre economiile cele mai centralizate din lume, iar populatia sa, in afara capitalei, este afectata in mod regulat de lipsa de alimente, din cauza deceniilor de proasta gestionare, de izolationism si sanctiuni internationale generate de programul sau nuclear. Parlamentul s-a reunit deja in aprilie, iar aceasta a doua sesiune in decurs de un an este un lucru rar.

 

Observatorii si presa din Coreea de Sud apreciaza ca Parlamentul, care nu face decat sa aprobe deciziile elitei aflate la putere, ar putea aproba demararea unor reforme, pe care le-ar vrea, potrivit analistilor, Kim Jong-Un.

 

Dar scurtul comunicat al agentiei oficiale nord-coreene KCNA mentioneaza o simpla prelungire cu un an a perioadei obligatorii de scolarizare si schimbari superficiale in cadrul comitetului Parlamentului. Absenta declaratiilor pe tema reformelor economice arata ca Phenianul inca ezita sa treaca dincolo de stadiul experimental pentru a efectua schimbari care sa fie anuntate la cel mai inalt nivel, potrivit analistilor.

Ultimele stiri