Acasă ACTUALITATE Predoiu anunta masurile PNL dupa preluarea Guvernului: Pastram TVA-ul de 19 la...

Predoiu anunta masurile PNL dupa preluarea Guvernului: Pastram TVA-ul de 19 la suta, crestem investitiile!

23

Cătălin Predoiu a declarat intr-un interviu ca este pregatit sa preia Guvernul Romaniei si ca are deja pregatite toate masurile necesare.

Cătălin Predoiu a precizat că PNL intenţionează să păstreze, odată ajuns la guvernare, reducerea TVA la 19%, care este o „măsură sustenabilă, care presupune măsuri pe care Guvernul Ponta nu le mai poate îndeplini”, dezvăluind şi care sunt principalele strategii pe care se bazează planul PNL de guvernare.

Predoiu a declarat, la Realitatea TV: „De luni de zile pregătim momentul preluării Guvernului, fără să anticipăm când va fi acel moment. Am început în decembrie 2014, prin antrenarea echipelor noastre în formarea planului de guvernare. Gestul, privit cu condescendenţă de PSD şi Victor Ponta, a fost un efort serios, prin care putem ieşi la liman cu toate, sănătate, educaţie, sport, dar pas cu pas, aşa cum spune şi preşedintele Iohannis, pe o muncă programată şi nu la întâmplare. Pe o muncă altruistă, pe care o vom depune pentru români. Nu sunt fraze de campanie, ci rezultatul eforturilor de luni de zile în partid.

Acest 19% va fi păstrat, e sustenabil. E scris în programul de guvernare al PNL încă dinainte de a apărea în Codul Fiscal şi presupune o serie de condiţii pe care guvernul Ponta nu le mai poate îndeplini. Codul Fiscal e sustenabil cu condiţia luării unor măsuri, repet. Codul Fiscal e piatra pe mormântul guvernului Ponta, dacă vreţi. Trebuie să mărim rata de absorbţie a fondurilor europene. E nevoie de creşterea investiţiilor din vest, iar guvernul Ponta nu mai poate face asta, nu mai are credibilitate şi nici sprijin politic.  


Citeste si:

DEZVALUIRI – Victor Ponta a fost pus sub control judiciar si NU ARE VOIE sa intre in Guvern!

Asa a decis Guvernul! Romanii vor avea un nou CARD OBLIGATORIU!

Oprea anunta retragerea UNPR de la Guvernare! Ponta ramane singur cu PSD-ul pe cap!


E nevoie de o reformă în sectorul companiilor de stat, unde e o mizerie economică şi politică de nedescris, prin contractele politice, care favorizează doar anumiţi actori politici, vezi exemplul Turceni”.

Cătălin Predoiu a criticat decizia lui Victor Ponta de a rămâne în Turcia, explicând că este evident că nu mai are voinţă proprie din moment ce „nu vrei să vii în ţară, să conduci Guvernul şi să serveşti românii, deşi pentru asta ai depus jurământul”.

„Visul nostru e de a da o guvernare liberală pentru România pe 10 ani. Suntem conştienţi că România nu mai suportă un alt eşec, la anul sunt iar alegeri şi am văzut clar la alegerile de anul trecut că oamenii nu mai acceptă greşeli sau lipsa de performanţă. Toată lumea ştie ce e de făcut. Haideţi să facem! Am văzut o mulţime de studii, avem tot ce ne trebuie. Trebuie doar voinţă politică să facem.

De vreme ce nu vrei să vii în ţară, să conduci Guvernul, să serveşti românii că de asta ai depus jurământul, e clar că nu mai ai voinţă proprie. De aceea am spus că nu mai putem aştepta: Parlamentul a pus în mişcare Codul Fiscal, care poate fi o rachetă pentru economia României, dar poate fi şi o piatră de moară cu guvernul Ponta, pentru că nu va funcţiona.

Putem fi jucători zonali în energie, dacă ne străduim. (…) Dincolo de faptul că nu avem o strategie de energie în acest moment, e o problemă de geopolitică energia….generează politici economice guvernamentale. Avem doar un proiect, de anul trecut, m-am uitat şi eu pe el, e făcut de specialişti şi vă spun, obiectiv, că e foarte bun şi putem lucra pe el. Acum am aflat că e îngheţat”, a mai spus Predoiu.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos