Acasă Sanatate Premiera medicala. Medicii de la Floreasca au realizat doua operatii de denervare...

Premiera medicala. Medicii de la Floreasca au realizat doua operatii de denervare a arterei renale

87

Chiar daca sistemul medical din Romania nu beneficiaza de resursele financiare de care se bucura alte tari, specialistii de la noi reusesc sa arate prin munca lor ca pot sta, fara probleme, pe acelasi podium cu colegii lor din statele bogate.

Coordonati de doctorul Karl Stangl, cardiolog la Clinica Charite de la Universitatea din Berlin, medicii de la Spitalul Floreasca, au realizat astazi o noua premiera pentru Romania, efectuand doua operatii de denervare a arterei renale. Interventiile îi ajută pe pacienţii hipertensivi, rezistenţi la mai mult de patru medicamente, să reducă tensiunea arterială.

Aceasta nu este o metodă care să vindece hipertensiunea arterială dar are avantajul, pe de-o parte, de scădere a valorilor tensiunii arteriale la acel bolnav cu hipertensiune rezistentă care nu răspunde la un număr mare de medicamente şi, pe de altă parte, permite reducerea numărului de medicamente în timp, efectele fiind indefinite în timp legate de eficacitatea metodei. De asemenea, reglează şi metabolismul glucidic într-o anumită măsură, astfel încât bolnavii care sunt hipertensivi şi cu diabet zaharat au un beneficiu în plus legat de această metodă”, a declarat conf. dr. Dianela Bartoş, şeful secţiei Medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

O astfel de interventie costa in jur de 6.000 de euro, iar pentru a o efectua este nevoie de un generator care să emită energia necesară pentru a respecta caracteristicile pe care le doreşte operatorul.

Prof. dr. Maria Dorobanţu, şeful departamentului de Cardiologie din Spitalul Floreasca, preşedinte al Societăţii Române de Hipertensiune spune ca va incerca sa convinga autoritatile de necesitatea acestei proceduri pentru a o putea include intr-un program national de sanatate.

Studiile arata ca patru din sase romani sunt hipertensivi.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos