Acasă Sanatate Rezidentiatul se organizeaza pe 25 noiembrie. Medicii pot concura si pentru posturile...

Rezidentiatul se organizeaza pe 25 noiembrie. Medicii pot concura si pentru posturile in spitale clinice

44

Ministerul Sanatatii a anuntat ca organizarea concursului de intrare în rezidenţiat va avea loc duminică, 25 noiembrie.

”Noutatea din acest an este aceea că vom organiza concurs de rezidenţiat pe post şi pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de susţinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în ţară. De asemenea, numărul posturilor scoase la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă”, a precizat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii.

Oficialul a discutat cu reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie condiţiile în care se va organiza anul acesta concursul de intrare în rezidenţiat . La fel ca anul trecut, şi în acest an concursul se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile – medicină, medicină dentară şi farmacie -, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici. Acestea sunt deja publicate pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, şi în publicaţia de specialitate “Viaţa Medicală”.

 

Fiecărui centru universitar îi vor fi arondate şi judeţele pentru care se organizează rezidenţiat pe post.Detaliile privind numărul locurilor, al posturilor scoase la concurs, precum şi perioada de înscriere sau condiţiile care trebuie îndeplinite pentru înscrierea în concurs vor fi publicate în prima parte a lunii octombrie pe pagina oficială www.rezidentiatinfo.ro .

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos