9.2 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăACTUALITATEJustitieLipsa de interes pentru proiectul legii sanatatii

Lipsa de interes pentru proiectul legii sanatatii

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vasile Cepoi se va ocupa de acreditarea spitalelor

Premierul Victor Ponta a decis sa-l numeasca pe fostul...

Sanatatea a ramas fara sef, Vasile Cepoi a demisionat din functia de ministru

Ministerul Sanatatii a anuntat intr-un comunicat de presa ca...

Ministrul Sanatatii, acuzat de conflict de interese si coruptie

Actualul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi, este acuzat de...

Rezidentiatul se organizeaza pe 25 noiembrie. Medicii pot concura si pentru posturile in spitale clinice

Ministerul Sanatatii a anuntat ca organizarea concursului de intrare...

Una dintre legile vitale pentru Romania, cea a sanatatii, nu a reusit sa starneasca interesul opiniei publice, venind destul de putine propuneri pentru proiectul de act normativ aflat in dezbatere.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, sustine ca propunerile facute de sindicate, organizarii ale pacientilor si asociatii profesionale sunt de formă şi nu de fond. Potrivit oficialului guvernamental, în conformitate cu înţelegerile dintre autorităţile române şi organismele internaţionale, legea sănătăţii ar trebui să intre în dezbaterea Parlamentului în prima parte a lunii decembrie.

 

Totodată, ministrul Sănătăţii a explicat că prima formă modificată a pachetului de servicii de bază de care va beneficia un asigurat în urma contribuţiei la fondul de asigurări de sănătate se va regăsi deja în contractul-cadru de anul viitor.

 

‘Lucrăm la acest pachet care va fi definit astfel încât să putem reduce, până la eliminare, listele de aşteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, însă, de la compensare, medicamentele neesenţiale, ieftine, cu valoare până în 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi susţinute de asigurat, dar costă fondul de sănătate aproape 20 milioane de euro anual. Pachetul de bază va răspunde unei întrebări esenţiale – pentru ce risc ne asigurăm? Pentru cel major, adică pentru o boală la care nu ne putem permite tratamentul (cancer, diabet etc) sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afecţiuni respiratorii”, a arătat Vasile Cepoi.

 

Ultimele stiri