Acasă ACTUALITATE Premierul Cîțu l-a dat afară pe ministrul Nazare: „Mi-a spus ca nu...

Premierul Cîțu l-a dat afară pe ministrul Nazare: „Mi-a spus ca nu doreste sa isi dea demisia,vrea sa fie revocat”

Premierul Florin Citu a anuntat joi ca a transmis presedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din functia de ministru al Finantelor. El a precizat ca a discutat cu liderii coalitiei despre aceasta remaniere, ca in cursul zilei de marti a informat despre aceasta decizie si ca a avut inca o discutie joi dimineata cu toti liderii coalitiei.

”In cursul zile de marti, am informat toti liderii coalitiei despre decizia mea de a il remania pe dl ministru Nazare. Mi-a spus ca nu doreste sa isi dea demisia si sa fie revocat”, a anuntat prim-ministrul dupa sedinta de Guvern.

Citu a explicat ca Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-si prezenta demisia, insa a refuzat, optand pentru varianta revocarii.

”Decizia am luat-o dupa o analiza facuta la 6 luni de zile. Astazi vorbim de Ministerul Finantelor. Avem proiecte intarziate la MFP. Unele dintre ele ajuta la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajuta la implementarea prin fonduri europene”, a explicat seful Executivului, citat de news.ro.

De asemenea,premierul a mentionat ca a trimis presedintelui cererea de revocare a lui Nazare de la Finante.

Presedintelui i-a fost trimisa si propunerea ca premierul sa asigure interimatul. Intrebat daca Dan Vilceanu va fi sucesorul lui Nazare, prim-ministrul a afirmat ca inca nu a fost luata o decizie.

”Eu sunt propunerea de interimar. Nu in acest moment (nu se stie alta propunere pentru MFP – n.r.). Nu avem nicio propunere in acest moment pentru MFP. Ne vom asigura ca toate proiectele intarziate sunt repornite”, a replicat prim-ministrul.

Intrebat daca a vorbit despre dosarul Rosia Montana cu Nazare, Florin Citu a replicat, referindu-se la informatiile referitoare la retragerea dosarului de listare a Rosiei Montane la UNESCO: ”Dl Nazare a prezentat opinia MFP in sedinta de coalitie si am spus de fiecare data ca acolo trebuie sa fie luata decizia in ceea ce priveste Rosia Montana. In ceea ce priveste Guvernul, am vazut mai multe fake news, niciodata nu am cerut sa se retraga acest proiect”.

El a precizat ca a fost singurul care l-a sustinut pe Alexandru Nazare pentru Finante cand l-a propus.

In ceea ce priveste motivele pentru care Alexandru Nazare nu a vrut sa isi dea demisia, Florin Citu a spus ca nu le cunoaste, afirmand ca Nazare ar putea avea o vonferinta de presa dupa sase luni de mandat.

”Am la Corpul de control cateva lucruri si corpul de control s-ar putea sa mearga la MFP, dar voi anunta zilele urmatoare. ANAF a avut o activitate buna”, a conchis premierul.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUngaria suporta orice consecinta din partea UE, dar nu vrea sa aiba legislatie in favoarea LGBT!
Articolul următorCunoscut doctor roman stabilit in SUA: „Nu scapam de valul patru! Cauzele sunt, din pacate, evidente”