Acasă Brasov Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, retinut de procurori! Vezi de ce este...

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, retinut de procurori! Vezi de ce este acuzat

44

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a iesit in jurul orei 19.15 din sediul DNA Brasov, incatusat si fara sa faca declaratii presei, dupa ce a fost audiat peste sase ore de catre procurorii anticoruptie. 

Presedintele CJ Brasov a iesit din sediul DNA insotit de catre doi procurori si a fost urcat intr-o masina, urmand sa fie dus in arestul IPJ Brasov. Vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov Mihai Pascu, vizat in acelasi dosar, se afla inca in sediul DNA pentru audieri.

Cei doi au fost adusi, luni dupa-amiaza, la audieri la DNA Brasov, in urma perchezitiilor facute la locuintele lor, precum si la Consiliul Judetean Brasov, la Directia Judeteana de Urbanism si la sediul fimei Gotic apartinand deputatului PC Ion Dinita, lider al filialei judetene a partidului.

Totodata, la sediul DNA Brasov au fost adusi pentru audieri si administratorul public al judetului Brasov, Radu Ispas, adjunctul sefului Directiei de Cooperare si Integrare Europeana din CJ, Nicoleta Pelea, si Viorel Costea, directorul regional al Directiei Drumuri si Poduri Brasov.

Ion Dinita a fost audiat de procurorii anticoruptie in paralel cu desfasurarea perchezitiilor, el fiind ulterior lasat sa plece.

Potrivit surselor judiciare, ancheta vizeaza contracte de achizitii publice care ar fi fost atribuite ilegal de Consiliul Judetean Brasov. Aristotel Cancescu ar fi controlat intreaga activitate de atribuire a contractelor catre firme ale unor apropiati ai conducerii Consiliului Judetean Brasov.

La intrarea in sediul DNA Brasov, Mihai Pascu a spus ca ancheta procurorilor vizeaza doua contracte incheiate de CJ in 2008 si 2009, inainte ca el sa fie numit vicepresedinte al institutiei. Unul dintre contracte vizeaza lucrari la un drum judetean, iar celalalt constructia unor terenuri de sport. Tot el a mai spus ca aceste contracte au fost semnate cu mult inainte ca el sa fie numit vicepresedinte al CJ Brasov, in anul 2012.

Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, in acest an, niste probleme de care evident stiam”, a mai spus Mihai Pascu.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos