24.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATEPresedintele Iohannis a CONVOCAT DE URGENTA Consiliul CSAT! Viitorul DNA depinde de...

Presedintele Iohannis a CONVOCAT DE URGENTA Consiliul CSAT! Viitorul DNA depinde de asta

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Preşedintele Klaus Iohannis convoacă o şedinţă a CSAT, după ce CCR a decis ca SRI nu mai poate face interceptări în dosarele penale, anunţă Realitatea Tv. Preşedintele Curţii Consţituţionale, Augustin Zegrean, a declarat joi că nimeni nu va scăpa nepedepsit ca urmare a deciziei CCR privind interceptările, adăugând că ”acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările”.

Curtea Constituțională a dat miercuri publicității motivarea deciziei prin care a stabilit că doar procurorii și polițiștii pot asculta cetățenii suspectați că încalcă legea. Judecătorii spun că decizia se aplică şi cauzelor aflate pe rol, de la data publicării în monitorul oficial.

„Cu privire la efectele prezentei decizii, Curtea reaminteşte caracterul erga omnes şi pentru viitor al deciziilor sale, prevăzut la art.147 alin.(4) din Constituţie. Aceasta înseamnă că, pe toată perioada de activitate a unui act normativ, acesta se bucură de prezumţia de constituţionalitate, astfel încât decizia nu se va aplica în privinţa cauzelor definitiv soluţionate până la data publicării sale, aplicându-se, însă, în mod corespunzător, în cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată„, precizează Curtea Constituțională.


Citeste si:

A spus lucrurilor pe nume! Kovesi a ANUNTAT daca intra sau nu in POLITICA!

VIDEO – Fostul sef la US Secret Service o ataca pe Kodruta Kovesi: DNA-ul e directionat politic! Ce interese are?


Ce spune Zegrean

‘Nimeni din cei care au făcut fapte penale nu va scăpa de pedeapsă datorită acestei decizii. Ce a fost până la data deciziei rămâne bun făcut. Ce va fi de la decizie încolo este altceva. Şi de la decizie încolo nu se schimbă lumea, nu se dărâmă lumea. Urmărirea penală se va face de cei care trebuie să facă urmărirea penală, adică procurorii şi poliţia judiciară. Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte – «şi alte organe specializate ale statului» pentru că nu se înţelegea nimic. Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările”, a declarat Zegrean.

”Numai cel care în dosarul căruia s-a pronunţat decizia poate să facă revizuire sau cei care aveau deja invocată o excepţie de neconstituţionalitate, restul nu mai pot să facă”, a mai explicat el.

Curtea Constituţională a României a motivat decizia legată de interzicerea Serviciul Român de Informaţii să desfăşoare activităţi de supraveghere tehnică susţinând că serviciul nu are atribuţii de cercetare penală.

Ultimele stiri