Acasă Politica Presedintele Lituaniei, catre politicienii romani: Daca nu va maturizati, nu vi se...

Presedintele Lituaniei, catre politicienii romani: Daca nu va maturizati, nu vi se deschide zona Schengen

21

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a transmis, miercuri, un avertisment politicienilor romani, aratand ca, daca nu se maturizeaza si nu se comporta responsabil, nu vor avea resurse suficiente de la UE si nu se va deschide zona Schengen.

 

„Toate tarile au dificultati. Toti ne confruntam cu batalii intre partidele politice, dar maturitatea politica inseamna ca, orice ideologie politica ar avea partidul din care faceti parte, trebuie sa intelegeti ca poporul dumneavostra este primul care conteaza, iar bataliile ideologice sunt cele mai putin importante” , a declarat seful statului lituanian Dalia Grybauskaite, intr-o conferinta de presa sustinuta, la Palatul Cotroceni, impreuna cu presedintele Traian Basescu.

 

Presedintele lituanian a transmis un avertisment politicienilor romani, aratand ca acestia trebuie sa se maturizeze si sa se comporte responsabil daca vor ca Romania sa beneficieze de suficente fonduri de la UE si sa adere la Schengen.

 

„Iar acesta este un avertisment: daca nu veti fi capabili sa va maturizati, sa va comportati responsabil politic, atunci povara va fi pe umerii poporului. Nu veti putea avea suficiente resurse financiare de la UE, nu vi se va deschide zona Schengen. si acesta va fi esecul tuturor partidelor politice”, a spus Dalia Grybauskaite.

 

Presedintele lituanian i-a invitat pe politicienii romani la responsabilitate, transmitandu-le faptul ca nu e important castigarea sau pierderea alegerilor, ci ceea ce vor face cu puterea castigata.

 

„Asa ca va invit, ca si in tara noastra, ca si noi avem alegeri la toamna, ca fiecare politician sa-si vada responsabilitatea. Politicienii trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru viitorul dezvoltarii tarii dumneavostra, iar alegerile trebuie sa demonstreze ca politicienii trebuie sa inteleaga ca nu e important castigul sau piererea, e important ce faci cu puterea dupa ce o obtii”, a spus Dalia Grybauskaite.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos