Acasă Social Previziunile meteorologilor europeni ne ingrijoreaza: Se anunta cea mai friguroasa iarna din...

Previziunile meteorologilor europeni ne ingrijoreaza: Se anunta cea mai friguroasa iarna din ultimii 100 de ani!

33

Conform previziunilor meteorologilor europeni, se anunta o iarna extrem de friguroasa, fiind cea mai grea de la inceputul secolului XX, potrivit agerpres.ro.

Astfel, cunoscutul expert german Dominik Jung a declarat publicatiei on-line web.de ca temperaturile cele mai scazut se asteapta in lunile ianuarie si februarie 2014. Aceasta previziune este confirmata de datele Serviciului National de Meteorologie din Germania. Ciclul de ierni reci, care dureaza deja de cinci ani, isi va atinge apogeul. Mai mult, expertii germani previzioneaza ca si luna martie va fi destul de rece. Se va incalzi in Europa nu mai devreme de aprilie.

Expertul Joe Bastardi, de la Serviciul de meteorologie AccuWeather, spune ca iarna grea este anuntata si de combinatia dintre activitatea solara scazuta si oscilatia negativa din nordul Oceanului Atlantic. Un fenomen asemanator s-a inregistrat la inceputul anilor 1950, cand multe tari europene au scapat de ger abia pe la mijlocul primaverii.

In partea de nord a Europei, iarna a venit pe neasteptate mai devreme anul acesta. Dupa cum relateaza publicatia The Local, caderi masive de zapada au generat zilele trecute probleme in trafic in Norvegia.

‘Nu exista nicio indoiala ca incalzirea pe care am vazut-o in anii 1980 si 1990 a incetat deja’, a declarat in acest sens profesorul Anastasios Tsonis, de la Universitatea din Wisconsin.

Conform oamenilor de stiinta, grosimea ghetii in Antarctica a depasit limita normala in ultimele 23 de luni. In acelasi timp, potrivit Centrului national din Marea Britanie, zona de gheata la Polul Nord a crescut cu 60% in mai putin de un an.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos