Primaria Cluj-Napoca a alocat BANI PUBLICI pentru celebrarea cu fast a DICTATORULUI FASCIST Horthy!

83

Evenimentul de celebrare a dictatorului fascist Miklos Horthy va avea loc in cadrul zilelor culturale maghiare, eveniment cofinantat de primaria Cluj-Napoca.

La doar o lună de la promulgarea noii legi care interzice ideologia şi simbolurile fasciste, dictatorul fascist maghiar Miklos Horthy este comemorat la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment finanţat de municipalitate.

 Cu ocazia zilelor culturale maghiare de la Cluj Napoca, desfășurate cu sprijinul Primăriei orașului, va avea loc și o prelegere despre Horthy Miklos, „susținută de academicianul maghiar Romsics Ignac, în cadrul seriei de Istorie și memorie organizate de Academia Korunk”.

„Așadar, pe 19 august, ne vom reaminti de ocuparea Transilvaniei pe banii Primăriei din Cluj! Bine că românii nu mai au voie să-l cinstească pe Țuțea, Vulcănescu sau pe alți martiri ai comunismului, dar avem prelegeri despre ocupantul Horthy la noi în țară!”, afirmă deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, citat de StiripeSurse.ro.


Citeste si:

Lege noua: Cu totii vom fi OBLIGATI sa sarbatorim Ziua Limbii Maghiare!

Maghiarii din Cluj au LUAT FOC! Vezi ce scrie pe placuta de la intrare in oras!


Miklos Horthy a condus Ungaria în perioada interbelică și în timpul celui de al Doilea Război Mondial, instaurând un regim autoritar de dreapta.

Același regim autoritar l-a exercitat și în Transilvania, ocupată în urma Dictatului de la Viena. Tot de numele său este legată deportarea a peste 166.000 evrei români și maghiari, potrivit sursei citate.