30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăStirea zileiConstantaPrimaria lui Fagadau, tichete electorale la magazine care vindeau carne alterata!

Primaria lui Fagadau, tichete electorale la magazine care vindeau carne alterata!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primăria Constanţa a demarat in plina campanie electorala programul „Respect“, o initiativa prin care persoanele defavorizate beneficiază, în locul pachetelor cu alimente pentru care stăteau până acum la cozi interminabile, de tichete. Deşi licitaţia pentru achiziţia acestor bonuri de cumpărături a fost contestată, municipalitatea anunţă că, începând de astăzi, începe distribuirea tichetelor valorice prin Poşta Română.

Mai mult, onor aleşii noştri au afişat, pe site-ul Primăriei Constanţa, acolo unde, suntem siguri, intră toţi pensionarii să vadă noutăţile, cu atât mai mult cei care au venituri mici (sic!), care sunt unităţile comerciale unde pot folosi aceste tichete valorice.

Pensionarii, îndemnaţi să cumpere de la afaceristul Dimoftache

Nu mică ne-a fost mirarea să vedem şi nişte societăţi comerciale de unde bătrânii nevoiaşi ai Constanţei pot să îşi cumpere… preparate fast-food, consumabile pentru autoturisme sau chiar carne de la magazinele lui Dimoftache, afaceristul trimis în judecată în dosarul cărnii presupus alterate, judecat în stare de arest la domiciliu. Procurorii arată, în referatul propunerii de arestare, că în magazinele sale, care funcţionează pe All Plus Consulting SRL, toate cele trei puncte de lucru fiind trecute pe lista afişată de Primăria Constanţa, se comercializa carne improprie consumului uman.

Pensionarii, coadă la fast-foodurile din malluri

Revenind însă la lista Primăriei Constanţa în care sunt trecute toate unităţile comerciale de unde pensionarii pot cumpăra produse pe bonurile eliberate de municipalitate, am mai văzut şi cantina Min Metal, Catena – firma care deţine şi lanţul de farmacii cu acelaşi nume, sau restaurantul Q’s Inn, care funcţionează pe firma Cuisine Chef SRL. Mai sunt pe listă, de asemenea, şi reprezentantele la Constanţa ale lanţului de fast-fooduri importate din SUA, KFC, un loc unde, mai degrabă, ar mânca nepoţii bunicilor beneficiari de tichete sociale. Mai regăsim şi Pizza Hut, un local care, de asemenea, şi-a găsit locul prin malluri. Şi la restaurantul Rosemarie pensionarii pot folosi aceste tichete, ca şi în magazinele din staţiile de carburanţi Rompetrol.

E drept, mulţi dintre pensionarii care beneficiază de aceste tichete sociale şi care au probabil şi facilităţi la transportul în comun vor trece prin aceste restaurante pentru a folosi tichetele primite de la municipalitate. Putem menţiona şi restaurantul chinezesc aflat tot într-un centru comercial, Chopstix, dar şi fast-foodul de lângă, SaladBox, sau Sultan Grill Express, unde aceste tichete pot fi folosite de pensionari după poftele lor.

Amintim că pot beneficia de Programul „Respect“ constănţenii care se încadrează într-una dintre următoarele categorii:
a) au pensii, indemnizaţii sau venituri lunare cumulate care nu depăşesc suma de 1.000 de lei;
b) nu au niciun venit şi împlinesc în anul 2016 cel puţin vârsta de 60 de ani;
c) au grad de handicap grav sau accentuat;
d) beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
e) au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal.

Magazine care nu mai există… decât pe lista Primăriei Constanţa

Să mai spunem că multe dintre magazinele menţionate nici nu mai există: Spar, fostul supermarket din mallul din parcul Tăbăcărie, sau Ely and Cipy SRL, de pe bulevardul 1 Decembrie. Mai sunt incluse pe listă, de asemenea, şi Magazinele Pensionarului (1, 3 şi 4), care nu mai funcţionează de foarte mult timp, precum şi magazine Shop & Go, care, de asemenea, nu mai există de o lungă perioadă în peisajul constănţean.

La aceste magazine putem adăuga şi societăţi comerciale aparţinând cercului de apropiaţi ai fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre: Clubo Galactic, magazinele din piaţa Tomis II şi de la Brick. Clubo Galactic este numele firmei care administrează Aqualand, firma pe care funcţionează parcul de distracţii Aqua Magic, care este controlat de Dumitru Cilibia, Sorina Gina Hortolomei-Moscu – inculpată alături de Radu Mazăre într-un dosar, şi fiica acestea, Georgiana Andreea Şerban.

Citeste continuarea pe ziuadeconstanta.ro

Ultimele stiri