7.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiPrimarul Bucurestiului ar putea fi femeie! Cine este vedeta TV care i-a...

Primarul Bucurestiului ar putea fi femeie! Cine este vedeta TV care i-a luat fata lui Basescu!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Potrivit unui Sondaj Avangarde realizat în București la comanda PSD la sfârșitul anului trecut, Partidul Social Democrat are prima șansă la alegerile locale, atât în ce privește rezultatul votului pentru Consiliul General cât și pentru ocuparea funcției de primar general al Capitalei.

gabriela-vranceanu-firea26Bucureștenii se declară mulțumiți de orașul în care locuiesc în proporție de 31%, în timp ce 67% se declară nemulțumiți, iar în ce privește participarea la vot, majoritatea spun că vor participa (62% cu siguranță, 25% probabil), și doar câte 5 procente spun că nu vor participa, sigur respectiv probabil.

Întrebați dacă agreează ideea ca viitorul primar să fie femeie, locuitorii Capitalei au răspuns pozitiv în proporție covârșitore (82%), în timp de doar 14% dintre cei intervievați au răspuns că nu. Acest aspect se regăsește de altfel și în intențiile de vot, pe primul loc figurând, la distanță mare de al doilea clasat, reprezentanta PSD Gabriela Firea, care ar fi votată de 30% dintre bucureșteni.


Citeste si:

VIDEO INCREDIBIL – O BANDA de hoti facea RAVAGII pe Centura Bucurestiului! Vezi cum FURAU DIN MERS TIR-urile!

Niciun politician roman n-a facut asta! Ambasadorul SUA si cel al Marii Britanii au servit o supa calda, COT LA COT cu oamenii strazii din Bucuresti!


Pe locurile următoare se clasează:

Traian Băsescu (MP) – 18%

Nicușor Dan (independent) – 17%

Cristian Bușoi (PNL) – 13%

Monica Macovei (M10) – 11%

Neculai Onțanu (UNPR) – 6%

Sorin Câmpeanu (ALDE) – 3%

Altul – 2%

În orice altă distribuție de candidați, sondajul măsurând mai multe variante funcție de candidații anunțați sau nu oficial ai celorlalte partide, Gabriela Firea se menține autoritar pe primul loc al clasamentului.

În ce privește intenția de vot pentru Consiliul General, pe primul loc se află tot Partidul Social Democrat, cu un scor de 32%, urmat de PNL – 28%, ALDE – 7%, MP – 7%, M10 – 5% și UNPR 2%. Celelalte partide ar obține sub 1% dintre sufragii, însă candidații independenți ar aduna, în total, 14% din voturile exprimate.

Principalele probleme ale  orașului identificate de locuitorii săi sunt, potrivit sondajului de opinie, curățenia (17%), traficul rutier (11%), starea drumurilor (10%), mijloacele de transport în comun (7%), parcurile și spațiile verzi (5%), lipsa locurilor de parcare (4%), poluarea (4%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 16-22 decembrie, prin metoda interviurilor față în față, pe un eșantion de 1.004 persoane, reprezentativ pentru populația municipiului București, marja de eroare maxim admisă fiind de +/- 3,09%.

Ultimele stiri