18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăACTUALITATEProbleme cu averea pentru Gabriel Oprea! ANI si ANAF-ul sunt pe urmele...

Probleme cu averea pentru Gabriel Oprea! ANI si ANAF-ul sunt pe urmele ministrului de interne!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

ANI si ANAF-ul sunt pe urmele ministrului de interne Gabriel Oprea dupa ce acesta a fost reclamat la Agentia Nationala de Integritate (ANI) de o avocata. Aceasta cere, in numele unui client, verificarea averii demnitarului din ultimii 10 ani, ea primind raspuns de la institutie cu privire la demararea verificarilor. 

 

sursa foto: aktual24.ro
sursa foto: aktual24.ro

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru – Anghel, in numele unui client al acesteia. Singurul care i-a amenintat public pe Gabielr Oprea si Victor Ponta a fost Daniel Marian Vanghelie.
Avocata a declarat pentru MEDIAFAX ca a facut trei sesizari la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, la cea din urma primind raspuns in 18 februarie cu privire la faptul ca vor fi demarate verificari.
In sesizare, s-a cerut verificarea tuturor declaratiilor de avere ale lui Oprea din perioada 2004 – 2014.
Totodata, Anghel spune ca va sesiza ANAF, dupa ce inspectorul ANI care se ocupa de caz nu ar fi urmat procedura si nu s-ar fi adresat Directiei de integritate din ANAF.
In sesizarile catre ANI avocata reclama mai multe nereguli precum faptul ca Oprea nu si-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie si salariu, nu ar fi platit taxe pentru mai multe imobile achizitionate si ar avea datorii la buget.
Ea a mai precizat ca clientul in numele caruia a depus sesizarile la ANI nu este in vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoana care „are cunostinta de aceste abateri” si, „ca orice bun cetatean, a procedat la sesizarea” organelor abilitate.
Anghel a mai declarat pentru MEDIAFAX ca nu au fost sesizate alte institutii in afara de ANI privind abaterile reclamate de clientul sau.

sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri