Acasă ACTUALITATE Cat mai costa O VIATA DE OM? Vezi sumele primite de familiile...

Cat mai costa O VIATA DE OM? Vezi sumele primite de familiile victimelor avionului PRABUSIT IN FRANTA

Firma de asigurari a companiei aeriene Lufthansa a anuntat ca sunt alocati 300 de milioane de dolari pentru despagubirile ce vor fi acordate familiilor victimelor accidentului din Alpii francezi.

victimeSuma nu va fi, insa, impartita in mod egal intre familiile celor 150 de persoane care au murit in accident. Potrivit unor estimari, relatate de publicatia „The Telegraph”, cei trei americani de la bord ar putea primi de 30 de ori mai mult decat familiile elevilor germani decedati.

De obicei, se tine seama de nationalitate. Un avocat al unei firme de aviatie, Justin Green, a explicat ca fiecare tara raspunde in mod diferit la intrebarea „cat valoreaza viata unui om?”. Este foarte probabil ca victimele din Germania sa primeasca circa 100.000 de dolari de persoana. Familiile celor trei britanici morti in Alpi vor primi pana la un milion de dolari, in timp ce americanii vor fi despagubiti cu mult mai multi bani.

Se ia in considerare salariul pe care-l avea persoana respectiva și daca avea persoane in intretinere. Daca cineva caștiga un milion de dolari pe an și are un anumit stil de viata, despagubirile trebuie sa ajute familia sa ramana la același nivel.

Atunci cand anchetatorii stabilesc ca este vorba despre o catastrofa aeriana imprevizibila, compania trebuie sa plateasca pana la 160.000 de dolari pentru o victima, potrivit Conventiei de la Montreal din 1999. Daca, insa, linia aeriana este responsabila de moartea pasagerilor, nu exista nicio limita a compensatiilor.

Sursa: evz.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSe OPEREAZA de URGENTA! Ce i-au gasit doctorii lui Tudor Chirila in gat?
Articolul următorUnde vezi DACA AI CASTIGAT la Loteria Fiscala de Pasti