Acasă Sanatate Probleme grave descoperite la medicamentele Nurofen! Vezi cat RAU iti fac!

Probleme grave descoperite la medicamentele Nurofen! Vezi cat RAU iti fac!

2629
După ce în Australia a fost condamnată de un tribunal federal la plata a 1,3 milioane de dolari pentru înșelăciune față de consumatori, compania farmaceutică Reckitt Benckiser, care fabrică medicamentul Nurofen,  repetă povestea și în Noua Zeelandă.

Aceasta a fost acuzată că promovează o gamă largă de produse pentru atenuarea diferitelor dureri, deși ingredientul activ rămâne mereu același, relatează luni surse oficiale preluate de EFE.

Comisia de Comerț din Noua Zeelandă a informat că a depus zece capete de acuzare împotriva filialei din această țară a companiei, dintre care opt vizează promovarea a patru tipuri de calmante sub diferite ambalaje, dând „impresia generalizată că alină o durere specifică”.

Produsele Nurofen la care se face referire sunt comercializate în moduri de prezentare diferite, ca analgezice specifice împotriva migrenelor, durerilor de spate, durerilor menstruale și de cap provocate de stres, conținând însă aceleași ingrediente. Comisia a argumentat că este vorba de o înșelăciune având în vedere că medicamentele prezentate ca produse diferite și având fiecare efect împotriva unei dureri specifice aveau același conținut și erau la fel de eficiente pentru tratarea oricărui tip de durere specifică, se arată într-un comunicat.

Reckitt Benckiser a informat că va pleda vinovată de aceste acuzații în timpul procesului, a precizat sursa. În aprilie, compania farmaceutică a fost condamnată de un tribunal federal din Australia să plătească 1,3 milioane de dolari (1,1 milioane de euro) din aceleași motive pentru care este acuzată acum în Noua Zeelandă, conform stiripesurse.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentO romanca, sefa unei clinici de top din Germania: Am reusit prin MUNCA, fara PILE, fara RELATII!
Articolul următorReforma in piata muncii! Statul iti da 55 de lei/zi daca faci naveta la lucru si 12500 de lei prima daca lucrezi in alt oras!