Acasă Sanatate PROFIT pe spatele bolnavilor! Medicamentele s-au scumpit PESTE NOAPTE cu 5000 la...

PROFIT pe spatele bolnavilor! Medicamentele s-au scumpit PESTE NOAPTE cu 5000 la suta!

2859

Pe spinarea bolnavilor disperați, a căror viață depinde de tratamentul respectiv, patronii  cumpără medicamente-monopol pe care le folosesc în scop speculativ.

Imaginați-vă un medicament pe care îl luați cu regularitate și al cărui preț, de azi pe mâine, s-ar scumpi de la 13,50 de dolari tableta la 750 de dolari. Fără nici un motiv.

Potrivit evz.ro, acest lucru s-a petrecut cu Daraprim (prezent și în România), un tratament contra toxoplasmozei, o periculoasă infecție parazitară, mai ales la pacienții cu sistemul imunitar deficitar.


Citeste si:

Le gasesti peste tot! Topul plantelor AROMATE care te scapa de stres si oboseala cat ai spune ”Medicamente”!

Un cunoscut medic din Romania demasca MAFIA medicamentelor: Unii doctori prescriu citostatice pentru BANI!


Daraprim, creat acum 62 de ani, a fost cumpărat în august de către Turing Pharmaceuticals, o afacere fondată de Martin Schkreli. Acest fost patron al unui fond speculativ a impus imediat o gigantică scumpire cu 5000%, astfel că tratamentul a devenit prohibitiv pentru spitale și pacienți.

Daraprim nu este singurul medicament care a suferit o asemenea scumpire scandaloasă. Este o nouă tendință în Statele Unite care creează neliniște în mediul medical.

De curând, câteva firme au cumpărat medicamente aflate de multă vreme pe piață, în general pentru tratarea bolilor rare, și le-au scumpit dramatic. Potrivit unei anchete a New York Times, Cycloserin, un medicament contra tuberculozei, a sărit de la 500 de dolari pentru 30 de pastile la 10.800 de dolari, după ce a fost cumpărat de către Rodelis Therapeutics.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos