5.8 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăSocialProiecte sociale din România sprijinite de HS Timber Group cu peste 3,9...

Proiecte sociale din România sprijinite de HS Timber Group cu peste 3,9 milioane de Euro

in:

Stiri pe acelasi subiect

HS Timber Group, companie prezentă în România cu cinci fabrici de prelucrare a lemnului, a sprijinit financiar în anul 2020 proiecte sociale în valoare de peste 3,9 milioane de Euro.

„Responsabilitatea pentru regiunile în care activăm este parte din misiunea și viziunea noastră. Anul 2020 a fost unul imprevizibil și comunitățile locale au fost confruntate cu situații delicate, ceea ce ne-a determinat să sprijinim, pe lângă proiectele tradiționale, și inițiative care să răspundă nevoilor imediate cauzate de pandemie,” a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România. „Suntem conștienți de realitățile sociale și economice din comunitățile unde se află fabricile noastre și am urmărit și anul trecut să îmbunătățim accesul membrilor comunităților la servicii sociale, educaționale și de sănătate adecvate.”

La Rădăuți, Grupul susține activitățile de prevenire a abandonului școlar și familial desfășurate la Centrul Social Maria Ward cu peste 50 de copii din municipiu și din localitățile limitrofe. Sprijinul constă în sponsorizarea centrului pentru achiziționarea de echipamente IT, mobilier, cărți și dicționare, precum și alte facilități importante: o combină frigorifică, mașini de spălat și uscătoare. Sponsorizarea acoperă și lucrările de întreținere a clădirii și a terenului de sport.

În Siret, HS Timber Group, împreună cu Direcția de Asistență Socială, derulează proiectul de asigurare a serviciilor de îngrijire la domiciliu (inclusiv aprovizionarea cu alimente) pentru persoanele în vârstă și cele cu dizabilități, fără aparținători. Persoanele înscrise în proiect primesc o masă caldă și beneficiază de consult și evaluare din partea asistenților medicali, sociali și a infirmierilor. În cadrul aceluiași proiect, Grupul a sponsorizat achiziția un autovehicul ce va deservi activitățile echipei mobile.

La Comănești, compania a sprijinit activitățile de terapie și recuperare derulate de Asociația Robert Cole, de care beneficiază peste 80 de copii cu dizabilități din Valea Trotușului. Aici, echipa centrului, formată din logopezi, kinetoterapeuți și psihopedagogi, lucrează cu copiii nu doar pe perioada anului școlar, ci și în vacanțe.

Fabrica din Reci a sprijinit numeroase proiecte în localitate, precum finanțarea activităților de la after-school, dotarea cabinetului medical, realizarea unui studiu de impact pentru proiectul de reabilitare a biodiversității în unele locații din rezervația naturală Mestecănișul Reci – sit Natura 2000, și dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Reci.

Compania a furnizat produse din lemn comunităților locale: peleți pentru încălzirea Spitalului din Siret și a Centrul Social Sf. Ștefan din Saniob, panel și produse din lemn masiv pentru mobilierul școlilor, dar și lucrări de renovare, întreținere sau crearea de facilități noi precum spațiul de citit din cadrul căminului pentru persoane vârstnice din Sebeș.

Sub deviza «Împreună!», compania s-a alăturat în 2020 autorităților locale pentru a sprijini toate eforturile în lupta pentru ținerea sub control a COVID-19. Grupul a donat două laboratoare de biologie moleculară la Comănești și Sfântul Gheorghe, echipamente medicale și materiale sanitare pentru spitalele din cele cinci localități în care compania deține unități de prelucrare a lemnului, respectiv Sebeș, Rădăuți, Siret, Comănești și Reci.

András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean De Urgență Dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe, explică: „Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea rapidă a COVID-19, iar prin instalarea acestei linii am adus testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă inițial după recoltarea probelor trebuia să așteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două – maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%.” Managerul a adăugat că echipamentul poate fi folosit și la diagnosticarea altor afecțiuni medicale, nu doar în cazul COVID-19 și că, odată cu ieșirea din criza actuală, va fi de folos mai multor specializări medicale din spital.

Peste 1.000 de tablete cu abonament la Internet pentru un an au fost donate către 32 de școli din 13 județe. Copii din medii defavorizate au primit tabletele pentru a putea participa în condiții optime la școala online.

Pe lângă proiecte sociale, de educație și sănătate, HS Timber Group sprijină și inițiative de mediu, precum cele derulate de Fundația Pădurea de Mâine. În 2020, Fundația a continuat Programul de Reîmpădurire a suprafețelor de fond forestier cu dificultăți de regenerare, Programul de Dezvoltare Comunitară și Programul de Silvicultură Responsabilă.

„Angajamentul nostru în comunitate este unul pe termen lung, iar pentru că HS Timber Group se consideră a fi un angajator responsabil și un pol economic – în special în zonele dezavantajate din punct de vedere economic – sprijinul nostru în comunitățile locale va continua,” a încheiat Dan Bănacu.

În perioada 2010-2020, sponsorizările HS Timber Group în România s-au ridicat la aproximativ 10,8 milioane de Euro.

Despre HS Timber Group

HS Timber Group este o companie de prelucrare a lemnului de origine austriacă, cu rădăcini foarte puternice în Europa Centrală și de Est, în special în România. Compania deține trei fabrici de cherestea și două unități de producție a panourilor de lemn în România, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproximativ 4.000 de angajați, HS Timber Group este una dintre companiile lider de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Transparența și un comportament etic corect sunt pietrele de temelie ale arhitecturii de securitate a companiei. HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.

Ultimele stiri