Acasă Bucuresti PROTEST COLECTIV! Peste 15.000 de oameni cer DEMISIA lui Piedone, a lui...

PROTEST COLECTIV! Peste 15.000 de oameni cer DEMISIA lui Piedone, a lui Oprea, CER DREPTATE!

20

Peste 15.000 de oameni care cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv, protestează în faţa Guvernului.

Oamenii demonstrează în faţa Guvernului, mulţimea umplând Piaţa Victoriei şi întinzându-se şi pe bulevardul Lascăr Catargiu înspre Piaţa Romană, unde se circulă cu dificultate.

În faţa Guvernului, manifestanţii au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire. La un moment dat, au fost chemaţi alţi jandarmi, care formau un cordon în lateral, iar atunci a avut loc, pentru scurt timp, o ciocnire cu un grup de protestatari.

Un grup de manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost implicaţi într-o scurtă ciocnire cu jandarmii, când numărul acestora în cordonul din faţa Guvernului a fost suplimentat, însă majoritatea celor din piaţă continuă să protesteze şi să ceară demisii fără să aibă loc alte incidente.

În piaţă sunt oameni de toate vârstele, majoritatea tineri, dar şi trecuţi de 50 de ani, incluzând femei cu bebeluşi în braţe şi familii întregi.


 

Citeste si:

Mesajul Papei Francisc pentru familiile victimelor din Colectiv! E sfasietor…

Adrian Despot a povestit, IN PREMIERA, drama prin care a trecut in clubul Colectiv: Inca sunt foarte afectat… Lumea mea s-a schimbat DEFINITIV!


 

Oamenii strigă „Ruşine să vă fie”, „Demisia”, „Piedone nu uita, a venit şi vremea ta”, „Jos Oprea”, „Jos Ponta”, „Piedone asasin, Oprea asasin”, „Toate partidele politice, aceeaşi mizerie”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Ultima soluţie, înc-o revoluţie”.

În faţa Guvernului, manifestanţii au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

Pe drum, protestatarii au întâlnit o maşină de pompieri şi au început să strige: „Cinste lor, cinste pompierilor”, iar aceştia le-au răspuns la scandări cu sirena, scrie mediafax.ro.

De asemenea, le-au strigat celor aflaţi în maşini pe bulevard „Şi voi aveţi copii”.

Ei au venit cu steaguri naţionale, poze cu tinerii decedaţi în incendiu şi cu pancarte pe care scrie „Corupţia ucide”, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”.

Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi coprupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos