26.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATEPSD merge pe mana unui URMARIT PENAL candidat in Bucuresti! DIICOT il...

PSD merge pe mana unui URMARIT PENAL candidat in Bucuresti! DIICOT il acuza de spalarea unor sume URIASE de bani!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

PSD și-a anunțat, vineri, candidații la alegerile locale din Capitală, printre care un senator urmărit penal într-un dosar DIICOT.

Senatorul Gabriel Mutu, nominalizat de PSD pentru o candidatură la primăria Sectorului 6 din Capitală, este urmarit penal, din octombrie 2014, alaturi de deputatul Mario Ernest Caloianu (UNPR), in dosarul în care procurorii DIICOT l-au reţinut pe Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Întrebat dacă Mutu respectă criteriile de integritate avand in vedere ca este urmarit penal, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, in conferinta de lansare a candidatilor: „Toata lumea respecta codul de integritate. Colegii din comisia de etica au analizat exact situatia dlui Gabriel Mutu si cel putin pana la acest moment nu incalca prevederile din codul de integritate”.


Citeste si:

Interviu cu Stefan Florescu: Primul candidat din Bucuresti care vorbeste despre mafia din administratie si clanurile interlope din Capitala!

Acestia sunt candidatii PSD pentru primariile din Bucuresti! Intelegeri surpriza in sectoare!


Întrebat în ce stadiu se află dosarul său de la DIICOT, Mutu a răspuns că nu știe răspunsul, conform stiripesurse.ro.

„Nu am cum sa va raspund pentru ca mai bine de un an si jumatate nimeni nu a facut nimic, mai mult de atat, procurorul care a fost implicat in acest caz a fost retinut de DNA pentru implicare, influentare si santaj in acest dosar”, a declarat candidatul PSD in sectorul 6.

Ce-l acuză DIICOT pe Mutu

Suspecţii implicaţi în dosarul DIICOT în care este urmărit penal Gabriel Mutu spălau banii prin intermediul unor firme de construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă.

Gabriel Mutu este urmărit penal şi pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Faţă de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate”, mai precizează DIICOT.

Tot senatorul este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064 692 lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, în conturile a cinci dintre societăţile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiţi, în final, de senator, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat, fiind apoi retrasă în numerar, în scopul ascunderii originii infracţionale, susţin anchetatorii.

”Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul  sumei totale de 1 064 692 lei din conturile sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre  societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat,  fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale..

    La perchezițiile domiciliare (opt) efectuate în data de 07.10.2014 au participat și lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi București. Au fost aplicate măsuri asiguratorii asupra bunurilor de lux ale inculpaţilor printre care şi un autoturism Ferrari”, a comunicat DIICOT.

Ultimele stiri