Acasă ACTUALITATE Putin reduce din pretentii pentru a cadea la pace in razboiul din...

Putin reduce din pretentii pentru a cadea la pace in razboiul din Ucraina

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat două condiţii prealabile, care „dacă nu se poate, se poate, dacă nu, nu” pentru începerea negocierilor directe care să pună capăt războiului din Ucraina.

Când războiul a intrat în a 18-a lună, Putin, care a rostit un discurs în cadrul Forumului Economic Estic desfăşurat în oraşul Vladivostok, situat în extremitatea estică a Rusiei, a cerut ca Ucraina să înceteze atacurile continue, susţinând că este vorba despre contraofensivă, şi să declare armistiţiu şi să anuleze decretul semnat anul trecut de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în care se arată că „Atât timp cât Putin se va afla în fruntea Rusiei, nu pot avea loc negocieri între Kiev şi Moscova”, relateaza Hurriyet citat de Rador.

Armistiţiu şi decret

Putin a declarat: „În ultimile zile, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a menţionat că și conducerea Ucrainei ar privi cu ochi buni negocierile. Dacă Blinken este sincer, la fel şi conducerea de la Kiev, atunci SUA trebuie să-l determine imediat pe Zeleinski să anuleze acel decret”.

Nu a ignorat ameninţările

Liderul rus nu a ignorat să lanseze ameninţări în continuarea declaraţiei sale legate de Ucraina, afirmând: „Am o veste pentru voi. Rusia dezvoltă o nouă armă care funcţionează pe baza noilor reguli ale fizicii, necunoscute până acum”. Experţii militari din Rusia au avansat ideea că arma despre care a vorbit Putin fără a oferi alte detalii ar putea fi o nouă armă bazată pe laser sau pe unde sonore.

Sprijin pentru Trump, mulţumiri pentru Musk

Liderul Rusiei, Vladimir Putin, care a rostit un discurs la forumul economic de la Vladivostok, a subliniat că problemele juridice ale fostului preşedinte Donald Trump sunt o „persecuţie politică”. Iar despre fondatorul Tesla şi Starlink, Elon Musk, Putin a spus că este „o persoană capabilă şi extraordinară”. În noua biografie publicată a lui Elon Musk se arată că în anul 2022, acesta nu a permis armatei ucrainene ca, folosind serviciile de internet prin satelit Starlink, să prezinte planul de atac împotriva navelor flotei ruse din Crimeea.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSalariul minim va creşte la 3.300 de lei brut. Cât va ajunge să fie la 1 ianuarie
Articolul următorUn mort si zece raniti dupa ce au mancat la un restaurant din Franta