Acasă Monden Putred de bogat, Tiriac se lupta cu statul pentru o chirie de...

Putred de bogat, Tiriac se lupta cu statul pentru o chirie de 27.000 de euro in Primaverii!

1006

Cel mai bogat român încearcă în zadar să scape de chiria pe care trebuie să o plătească statului român. Ion Tiriac a ajuns la Curtea Constituţională, nemulţumit că de nouă ani plăteşte, lunar, aproape 27.000 de euro pentru locuinţa sa din cea mai exclusivistă zonă a Bucureştiului – cartierul Primăverii. Judecătorii Curţii au respins însă contestaţia omului de afaceri, arata Digi24.ro.

Războiul lui Ion Ţiriac cu Regia care administrează proprietăţile statului român şi-a consumat un nou episod, la Curtea Constituţională. Omul de afaceri a cerut instanţei să plătească o chirie mai mică pentru proprietatea pe care o ocupă de 27 de ani.

Ion Ţiriac este nemulţumit de cuantumul chiriei pe care trebuie să o plătească lunar statului: aproape 27.000 de euro, în fiecare lună, începând din anul 2008. Asta pentru că deşi omul de afaceri a reuşit să cumpere tot imobilul de la proprietarul căruia îi fusese retrocedat, o parte din imobil, dar şi terenul aparţin statului român.

În 1990, Ion Țiriac plătea 9 milioane de lei vechi pentru casa aflată în zona zero a Capitalei- lângă vilele de protocol folosite de președintele României și alți înalți demnitari. În 2005, casa a fost retrocedată proprietarului de drept, iar omul de afaceri a cumpărat-o de la acesta cu peste 400.000 de euro. O parte din imobil și terenul au rămas însă la RAPPS. Chiria s-a mărit în 2008, când Ion Ţiriac a ajuns să plătească cea mai mare sumă dintre toţi chiriaşii statului.

Ion Tiriac afirma în septembrie 2014: „Aş avea dreptul să cumpăr şi grădina care este neconstruibilă, se pot pune cartofi, pentru care plătesc şi acum 28.000 de euro, înmulţiţi cu 4,5, în fiecare luna, nu este o treabă legală”.

Ion Țiriac a dat în judecată statul român și a ajuns până la Curtea Constituțională.

Elena Sima, avocatul lui Ion Ţiriac: „OUG 9 pe 2008 a ajustat nivelul chiriilor la nivelul anului 2008, al boomului imobiliar. Chiriile au scăzut ca urmare a crizei economice, iar legiuitorul român a rămas pasiv”.

Judecătorii au respins contestața omului de afaceri. Nu este, de altfel, prima încercare a lui Ion Țiriac de a obține, în instanță, bani de la RA-APPS. La 9 ani după ce a primit locuință de la stat, Ion Țiriac a solicitat să i se restituie peste 300.000 de euro, bani pe care ospune că i-a investit în renovarea vilei. Nici atunci nu a avut câstig de cauză.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos