Acasă Divertisment Radu Banciu BAGA B1 TV IN FALIMENT, dupa acuzatii de XENOFOBIE!

Radu Banciu BAGA B1 TV IN FALIMENT, dupa acuzatii de XENOFOBIE!

18

CNA taie-n carne vie. Instituţia a dat o amendă record B1 TV. 50.000 de lei trebuie să plătească postul de ştiri pentru că emisiunea „Lumea lui Banciu”.

Cei de la CNA spun că realizatorul TV a facut o serie de comentarii dure la adresa comunitatii maghiare din Romania. In sedinta de azi a Consiliului, Banciu si-a aparat punctele de vedere exprimate in emisiunea sa, la inceputul lunii decembrie 2015. Este vorba despre editii ale emisiunii difuzate in perioada tentativei de atentat din Targu Secuiesc si a manifestatiilor de sprijin ce au avut loc atunci in comunitatea maghiara.

Pe 1 decembrie 2015, de Ziua nationala, procurorii DIICOT au anuntat retinerea unui „membru marcant al extensiei in Romania” a structurii nationalist-extremiste „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM din Ungaria, acuzat ca intentiona sa detoneze in public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localitatii Targu Secuiesc din judetul Covasna.

Radu Banciu si-a reluat toate comentariile referitoare la comunitatea maghiara pe care in emisiunile respective o calificase drept „dusman”. El afirmase, atunci, ca „maghiarul este razbunator din fasa”, ca toti ungurii ar fi „dusmanii romanimii” si ca „maghiarul este extremist in totalitatea lui”. In sedinta de azi, el a reluat multe dintre afirmatiile facute in emisiune i-a si acuzat pe unii membri CNA, care aveau opinii contrare, anunţă hotnews.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos