rafael-nadal_2379389bIbericul Rafael Nadal a declarat ca incearca sa isi tina asteptarile sub control inaintea revenirii pe terenul de tenis, care va avea loc la inceputul lunii februarie.

Fostul lider mondial nu a jucat niciun meci in ultimele sapte luni din cauza unei accidentari la genunchi. Nadal (26 de ani) a luat o pauza dupa esecul suferit in turul doi la Wimbledon, anul trecut, in fata cehului Lukas Rosol.

Campionul in exercitiu al turneului de la Roland Garros isi dorea sa revina in competitie la sfârsitul anului trecut, insa problemele de sanatate l-au fortat sa isi modifice planurile, el ratând si primul turneu de Grand Slam al anului – Australian Open.

„Sunt foarte motivat, mai ales ca nu am mai jucat de atât de mult timp. Sunt bucuros ca pot sa alerg din nou pe teren, insa trebuie sa am rabdare si sa vad cum se va comporta si genunchiul. Cel mai important lucru este sa nu ma accidentez in turneele urmatoare. Apoi, voi face totul pas cu pas, meci cu meci”, a declarat Nadal in cadrul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o la Vina del Mar.

Dupa competitia din Chile, care debuteaza pe 4 februarie, Nadal va merge in Brazilia, la Sao Paulo (11 februarie), iar apoi la turneul de la Acapulco (Mexic, 25 februarie). Toate intrecerile au loc pe zgura – suprafata favorita a superstarului din Mallorca.

Absenta indelungata l-a dus pe Nadal pâna pe locul 5 in ierarhia mondiala ATP, dupa sârbul Novak Djokovici, elvetianul Roger Federer, britanicul Andy Murray si spaniolul David Ferrer.