lance-armstrongLance Armstrong a vorbit din nou despre dopaj, dupa marturisirile socante pe care le facuse in timpul unui interviu realizat de Oprah Winfrey, spunand ca nicio generatie din ciclism nu a fost „curata”.

De asemenea, americanul a cerut Agentiei Mondiale Antidoping sa infiinteze un program de reconciliere in care sa fie incadrati sportivii care au folosit substante interzise.

„Generatia mea nu a fost diferita de altele. Ajutorul (n.r. – substantele dopante) a evoluat de-a lungul anilor, insa sportul a ramas la fel de dificil ca intotdeauna. Turul a fost inventat, la inceput, ca o demonstratie de forta, iar timp de un secol, toti concurentii – niste oameni foarte puternici – au cautat un fel de a obtine un avantaj”, a spus Armstrong, pentru „Cyclingnews”.

„La inceputul secolului, ciclistii luau trenul, acum iau EPO. Nicio generatie nu a fost curata. Nici cea a lui Merckx, cea a lui Hinault, cea a lui LeMond, cea a lui Coppi, cea a lui Indurain sau cea a lui Bartali”, a completat americanul, care a ramas fara cele sapte titluri obtinute in Turul Frantei in urma scandalului urias de dopaj in care a fost implicat.

Lance Armstrong simte ca este nedrept sa fie el cel care poarta toata vina pentru dopajul din ciclism: „Eu sunt mijlocul vijeliei, insa aici nu e vorba de un om, o echipa, un director de echipa. Vorbim de ciclism si, ca sa generalizam, de toate sporturile de anduranta. Daca linsezi public un om sau o echipa nu rezolvi nimic”.