International

Raid aerian desfasurat de Israel in Siria! VIDEO

1raidIsraelul a desfasurat un raid in Siria, vizand fara indoiala armamentul destinat miscarii siite libaneze Hezbollah, a anuntat presa americana.

Senatorul prepublican Lindsay Graham a declarat in cadrul unei interventii publice ca Israelul a bombardat Siria.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

„Israelul a bombardat Siria noaptea trecuta”, a declarat in cadrul unui dineu pentru strangerea de fonduri Graham, citat de site-ul de stiri Politico.

„Agentiile americane si occidentale din cadrul serviciilor de informatii au examinat date secrete care arata ca Israelul a desfasurat, foarte probabil, un raid aerian in perioada joi-vineri”, a afirmat la randul sau postul de televiziune CNN, citand doi oficiali americani.

Potrivit postului MSNBC, care citeaza tot oficiali americani, „responsabili israelieni au recunoscut vineri seara ca au lansat un raid care a atins interiorul Siriei”.

Israelul nu ar fi vizat totusi stocurile de arme chimice, potrivit CNN.

Un oficial american a precizat pentru postul de televiziune NBC News ca raidul viza probabil sistemele de lansare de arme chimice.

Potrivit NBC, „principala tinta a Israelului a fost o incarcatura de arme destinate Hezbollah in Liban„.

Statul evreu a declarat adeseori ca nu va permite transferul de arme din Siria catre Hezbollahul siit libanez.

Loading...

Israelul a revendicat deja, cu jumatate de gura, responsabilitatea intr-o operatiune aeriana la sfarsitul lui ianuarie impotriva instalatiilor mililtare din Siria, atragandu-si amenintari din partea Iranului.

Presedintele american Barack Obama a afirmat, la randul sau, vineri seara, ca nu intentioneaza a priori sa trimita soldati americani pe teritoriul sirian daca se va dovedi ca regimul Bashar al-Assad a recurs la stocul de arme chimice.

Sursa: mediafax.ro

Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Raid aerian desfasurat de Israel in Siria! VIDEO | caplimpede

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Spre TOP