Acasă Stirea zilei Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucuresti

Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucuresti

16

10FC Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucuresti, dupa incidentele de la meciul cu Steaua, scor 1-1, din etapa a XXVI-a a Ligii I, se arata, luni, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax de Jandarmeria Capitalei.

Conform comunicatului, clubul a fost sanctionat pentru ca nu a interzis amplasarea bannerelor publicitare pe gardul care delimiteaza terenul de tribuna si pentru ca a permis accesul in arena sportiva a persoanelor aflate in stare de ebrietate sau care aveau asupra lor materiale pirotehnice.

De asemenea, firma de paza a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea masurilor stabilite de jandarmi privind prevenirea si combaterea violentei pe stadion.

Jandarmeria anunta ca a identificat doua persoane carora le-au fost intocmite acte de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de incercare de a introduce, detinere si folosire de articole pirotehnice in incinta arenei sportive, fapta pentru care acestia risca inchisoare de la 2 la 5 ani si interzicerea accesului la competitiile sau jocurile sportive pe o perioada de la 1 la 3 ani. Cele doua persoane au fost conduse le sediul sectiei de politie competenta teritorial, unde pe baza ordonantei de retinere pentru 24 de ore, emisa de procurorul prezent la desfasurarea meciului, ele au fost retinute pentru continuarea cercetarilor.

Au mai fost aplicate noua sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.750 de lei, pentru proferarea si scandarea de injurii la adresa fortelor de ordine, precum si refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv si al bagajelor.

Echipele Rapid si Steaua au terminat la egalitate, duminica, pe stadionul Giulesti – Valentin Stanescu, scor 1-1 (1-0), in derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atat la inceput, cat si spre final. Golurile au fost marcate de Herea ‘9 pentru Rapid si Bourceanu ’81 pentru Steaua.

Partida a inceput cu o intarziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, facliilor si artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a si peluza a doua. In jur de sase torte au ajuns pe suprafata de joc, in jumatatea echipei de teren a echipei oaspete, fiind necesara interventia pompierilor pentru a le indeparta. La solicitarea arbitrului Sebastian Coltescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin statia de amplificare, in doua randuri, sa nu mai arunce cu artificii si torte in teren pentru ca FC Rapid risca sanctiuni.

Cu toate acestea, si la inceputul reprizei secunde s-au aprins torte si fumigene in peluza a doua, dar fara sa fie aruncate pe teren.

Jocul a fost intrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. Dupa ce fundasul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat sa execute un aut pentru ca erau aruncate diverse obiecte spre el, din galeria formatiei Rapid s-a aruncat o sticla in teren. Ulterior, fundasul Vlad Chiriches a cazut lovit de un obiect mic. De asemenea, in directia managerului Mihai Stoica s-a aruncat din tribuna zero inclusiv cu un scaun.

Pe teren s-a creat un meleu intre jucatorii si oficialii celor doua echipe, iar centralul Sebastian Coltescu a decis intreruperea meciului. Stelistii si Mihai Stoica au incercat sa duca o parte dintre obiectele aruncate de suporteri catre observatorul LPF, dar au fost impiedicati de jucatorii si oficialii rapidisti. Arbitrul i-a invitat pe jucatori la vestiare, dar jucatorii rapidisti au preferat sa ramana in mijlocul terenului. Dupa aproximativ cinci minute, jucatorii stelisti si brigada de arbitri au revenit pe teren iar meciul s-a reluat de la minutul 83.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos