Acasă Comentariul zilei Raspunsul filosoful Mihai Sora pentru un tanar dezamagit care spune ca e...

Raspunsul filosoful Mihai Sora pentru un tanar dezamagit care spune ca e ultima oara cand mai merge la vot!

503

Filozoful Mihai Șora a comentat rezultatele alegerilor parlamentare de duminică, declarând că „urmează încă patru ani de școală, cu lecții la seral”.

De asemenea, acesta a răspuns mesajului unui tânăr, care a anunțat pe Facebook că este dezamăgit de rezultate și nu va mai vota.

„Tânăr nervos, la 40 de ani: E ultima oară când mai votez!“, scrie în mesajul tânărului.

Șora îi răspunde, rugându-l să nu se grăbească deoarece democrația nu se construiește pe lașități, retrageri, spaime ori somații.

„Dragul meu, deși aș avea motive (temporale) întemeiate, nu m-aș grăbi să spun o asemenea enormitate. Democrația nu se construiește pe lașități, retrageri, spaime ori somații. Iar România nu e o țară pierdută undeva, în eter… Doar că unii dintre oamenii ei pricep mai greu legătura cauză-efect. Nu ne rămâne decât să-i învățăm ce am învățat noi înșine de-a lungul istoriei. Poporul român nu e mai leneș ori mai nevolnic decât alte popoare. Urmează încă patru ani de școală, cu lecții la seral”, i-a transmis Mihai Șora tânărului dezamăgit de rezultatul alegerilor parlamentare.

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 104 ani, a votat dis-de-dimineață și i-a îndemant pe români să facă la fel, susținând că nu există nicio scuză pentru a nu își exercita acest drept. 

„Am votat. Cu încredere și speranță, cu gândul la țara mea și la viitorul oamenilor ei…Am constat că, de data aceasta, rotocolul cu „VOTAT“ stă cocoțat cu susul în jos, făcând notă discordantă printre toate celelalte. Ceea ce nu poate fi decât un semn bun, dacă ne gândim cum au mers lucrurile în țara noastră până astăzi.

Răcit-cobză sau cu un picior scrântit (#metoo), pe bicicletă ori patine cu rotile, în zori de zi ori la amiază, dacă ai 18 ani sau 100+, mergi la vot, om bun. Fă-ți această bucurie-datorie acum, ca să nu ai a ieși pe străzi, în toiul iernii, să protestezi împotriva nelegiuirilor unor politicieni pe care nu i-ai ales tu„, este mesajul transmis de filosof la ieșirea de la urne.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPe cine au trimis românii în Parlament: Cine este Diana Iovanovici-Șoșoacă, noul senator AUR?
Articolul următorPreședintele Iohannis este ferm: ”PSD rămâne în afara deciziei politice!” Cine va forma noul guvern?