Acasă Stirea zilei RATB va introduce automate de vandut bilete!

RATB va introduce automate de vandut bilete!

27

1Clipboard01Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) intentioneaza sa introduca automate de vandut bilete.

Bucurestenii ar putea, in curand, sa isi achizitioneze cardurile si abonamentele pentru calatoriile de suprafata de la automate speciale.

„RATB intentioneaza extinderea retelei de vanzare a cardurilor si abonamentelor de calatorie, prin achizitionarea a 20 de automate, care sunt propuse in planul de investitii pe anul 2013, plan ce a fost transmis, spre analiza si aprobare, Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In situatia in care propunerea din planul de investitii va fi aprobata, vom demara procedurile aferente de achizitie”, au declarat oficiali ai Regiei.

In prezent, reteaua de comercializare carduri de calatorie este constituita dintr-un numar de 233 de centre de vanzare amplasate, de regula, in zone aglomerate, cu fluxuri mari de calatori, precum si in punctele de intersectare a mai multor linii de transport si la capetele de linie.

„Pentru a raspunde solicitarilor venite din partea calatorilor in ceea ce priveste completarea retelei existente cu noi centre, RATB are in vedere sa amplaseze automate de vanzare carduri de calatorie in locatii noi unde, din punct de vedere urbanistic sau al posibilitatii de conectare la utilitati, nu pot fi amplasate tonete”, explica reprezentantii RATB.

Se va putea plati cu cardul peste tot

Regia vrea totodata sa doteze toate casele de bilete existente cu POS-uri, astfel incat calatorii sa-si poata plati transportul cu cardul. Astfel, Regia a lansat luna trecuta un anunt de negociere a unui acord cadru ce are drept scop achizitionarea de servicii de introducere a sistemului de plata prin POS a titlurilor de calatorie prin centrele de vanzare. POS-urile vor fi introduse treptat, pe o perioada de patru ani, RATB luand in calcul cresterea numarului de case la 392 sau la 916. In functie de situatie, vor fi dotate intre 98 si 229 de case de bilete pe an. Valoarea estimata a contractului se ridica la 523. 000 de lei fara TVA.

Si acum exista case de bilete unde exista posibilitatea folosirii cardului.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos