Acasă Cultura RCS&RDS se pregateste sa scoata Discovery din grila. Pe Digi Sat deja...

RCS&RDS se pregateste sa scoata Discovery din grila. Pe Digi Sat deja nu se mai transmite

22

. Decizia i-a nemultumit pe multi dintre abonati, care solicita reintroducerea postului în grilele operatorului.

Masura vine dupa doar trei zile de la scoaterea completa a Discovery din grila retelei Digi de cablu din Ungaria, detinuta de asemenea de RCS&RDS. Potrivit reprezentantilor Discovery, exista posibilitatea ca acest lucru sa se intample si in Romania, dupa 30 noiembrie, data la care actualul acord de retransmisie a Discovery pe cablu expira, mai ales ca RCS&RDS nu ar da semne ca ar dori sa-l prelungeasca.

Exista posibilitatea ca RCS&RDS sa doreasca eliminarea programelor Discovery, dupa ce campania romaneasca si-a lansat propriile canale de documentare, Digi Life si Digi World, avand in pregatire si Digi Animal. Deja, din grila RCS&RDS programul Discovery World a fost deja eliminat.

„Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog şi digital începând cu 20 noiembrie. După cum era de aşteptat, telespectatorii au avut o reacţie puternică, solicitând reintroducerea canalului în grila operatorului. Suntem îngrijoraţi că RCS&RDS ar putea proceda la fel şi în România, având în vedere că acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie. Până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord.

Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre. Chiar şi în aceste condiţii, operatorul a făcut deja schimbări în grila sa de programe din România, eliminând Discovery World din toate pachetele sale, precum şi TLC şi Animal Planet din unele dintre pachete, fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil. În plus, în această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX oficialii Discovery.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, reprezentanţii RCS&RDS nu au răspuns la întrebările adresate de agenţia MEDIAFAX.

Totuşi, pe site-ul companiei RCS&RDS (www.rcs-rds.ro), televiziunea Discovery Channel figurează încă, în acest moment, ca făcând parte din oferta platformei de satelit Digi.

În schimb, contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au spus că RCS&RDS a solicitat şi a primit, în 13 noiembrie, aprobarea CNA pentru modificarea grilei de programe a platformei de satelit Digi, în sensul scoaterii postului Discovery Channel. Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, „distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”.

„În Ungaria, operatorul Digi a încălcat în mod deliberat şi unilateral contractul pe care îl avea cu Discovery Networks pentru distribuţia Discovery Channel, fapt pentru care televiziunea nu mai este difuzată în pachetele de cablu analog şi digital ale operatorului. Există o posibilitate ca Discovery Channel să fi fost scos definitiv din pachetele operatorului Digi, în Ungaria”, scrie, pe de altă parte, site-ul de ştiri origo.hu, citându-i pe oficialii Discovery Networks.

Potrivit origo.hu, în ultimele luni, Discovey a făcut numeroase încercări pentru a ajunge la un nou acord cu Digi, „însă, în ciuda bunelor intenţii” ale oficialilor televiziunii, „compania de telecomunicaţii a refuzat să reînnoiască contractul, a respins toate propunerile Discovery şi a scos din grilele sale Discovery Channel”.

De cealaltă parte, RCS&RDS, compania care deţine operatorul Digi în Ungaria, a anunţat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu şi citat de origo.hu, că a scos din grilele sale din Ungaria Discovery Channel din cauză că Discovery Networks a încercat să crească tarifele pentru difuzarea televiziunii în grilele operatorului.

„Am făcut toate eforturile ca televiziunile Discovery să facă parte în continuare din pachetele Digi, însă, din cauza condiţiilor impuse, acest lucru ar fi fost posibil numai prin creşterea abonamentului TV”, a spus RCS&RDS, precizând că prioritatea companiei este „stabilitatea tarifelor” percepute abonaţilor.

Oficialii Discovery au respins, însă, afirmaţiile RCS&RDS, precizând că nu au cerut în niciun moment al negocierilor creşterea tarifelor percepute Digi pentru distribuţia Discovery Channel.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos