38.2 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăACTUALITATEReactia GENIALA a unui doctor de la UPU la tupeul pacientilor: NU...

Reactia GENIALA a unui doctor de la UPU la tupeul pacientilor: NU mai ameninta cu reclamatia, judecata, televiziunea si ziarele!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Doctorul Mirela Niţu, de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia, s-a revoltat pe pagina personală de Facebook faţă de atitudinea pacienţilor care ajung la UPU, postarea ei ajungand rapid un viral pe internet, scrie adevarul.ro.

“1) Daca vii la UPU sa fii consultat (mai ales daca NU e o urgenta!), raspunde frumos la intrebarile care ti se pun, coopereaza cu incredere, ca de-aia ai venit, iar medicul are nevoie de antecedentele tale, ca nu te cunoaste sau nu stie ce ti s-a intamplat nou.
2) Nu te repezi la asistenta, ca nu-ti place privirea ei. Fiecare are fata ei, una mai vesela, alta mai sobra, iar datoria ei este sa-ti scrie foaia, sa-ti puna tratamentul, nu sa stea la taclale si sa faca pe bufonul.
3) Daca doar ti se iau analize si nu se sare imediat cu perfuzia pe dumneata, nu te ratoi si nu incerca sa o primesti prin ”intimidare”, inseamna ca nu ai nevoie de ea. Si-apoi serul ala, apa aia chioara nu te ajuta cu nimic, sa stii. Si poate stie ”prostul” ala de doctor ca mai intai trebuie sa vada analizele, ca sa stie ce sa-ti dea. Ca de-aia e el doctorul si dumneata pacientul, nu esti la restaurant, sa comanzi menu-ul.


 

Citeste si:

VIRALUL zilei! Imagineaza-ti ca esti un chinez in Romania!

Cel mai frumos mesaj pe care il vei citi ASTAZI! Scris pe un zid, in Constanta, a devenit viral

Este pe departe cea mai TARE ASFALTARE! Nu o sa iti vina sa crezi ce le-a trecut prin cap muncitorilor


4) Daca te intreaba ce ai mancat, lasa ”supica” si ”branzica” de aseara, ca nu de la ele te doare burta si versi; mai bine pomeneste-i de sarmalele de la pranz, de usturoiul ala de pe pastrama, de vinetele alea cu maioneza; nu le mai ascunde dupa ”ceiut”, ca nu te crede nimeni, dar nici nu te poate trata corect. Ca nu te intreaba degeaba, nici n-ar vrea sa stie, ca el n-a mancat nimic, ca n-a avut timp; si-i e o foame de-ar manca si pietre!
5) Daca medicul considera ca nu esti de internat, asculta-l, ia reteta si fii atent la indicatii; stiu ca ai venit cu bagajul pregatit, ca in vacanta, dar n-a fost sa fie de data asta, ”servetel stie!”… aaa, medicul stie, adica, mai bine. Si mai stie ca nu te tratezi acasa, de-aia tot vii. Pana nu vei mai ajunge… si atunci va fi numai vina dumitale… Trateaza-ti cu seriozitate boala, fara scuze, lasa paharul ala, lasa tigara si cafeaua, lasa…
6) Daca te intreaba frumos: ”ai cu ce merge acasa?”, nu te repezi la el, ca doar incearca sa gaseasca o solutie, nu te da nimeni afara pana dimineata, chiar daca nu prea e loc. Ca esti pe picioarele dumitale, iar Ambulanta nu-i Taxi, nici la cheremul lui, nici la al dumitale. Si nu striga: ” da’ ceilalti ce aveau in plus, de i-ati trimis cu ambulanta?”, ca nu aveau in plus, aveau in minus. Si-ar trebui sa fii bucuros de asta, ca dumneata esti mai intreg, mai sanatos, nu sa-ti para rau. Ca doar n-au fost trimisi in turul Bucurestiului cu City Tour Bus.
7) Si ultimul punct, ca am obosit pentru noaptea asta. Mai ales, dar mai ales NU mai ameninta cu reclamatia, judecata, televiziunea si ziarele! Ca s-ar putea sa inceapa sa-si doreasca medicul ala sa vina odata si-odata cineva sa-l dea afara, ca sa-si ia inima in dinti, sa nu-i mai pese de cine/ce lasa in urma si sa plece… pluii de suflet, departe, in alta lume, mai politicoasa, mai educata medical, mai ordonata, unde sa se simta si el un OM, unul respectat, sa poata respecta si el. Asa cum a fost invatat, dar i s-a luat.
Ca altii nu mai vin pe-aici, ca n-au de unde. Si s-a cam dus si buhul. De loc rau. Ramane spitalul pustiu. Si-atunci… la cine vei mai tipa dumneata? Pe cine vei mai jigni? Pe cine vei mai ameninta?… Dar, mai ales, cine te va mai trata?…
Nu vezi dumneata ca se imputineaza doctorii pe zi ce trece? Si nu mai ”cresc” altii in loc? Nu te intrebi: ”de ce oare”?
Eu ma intreb zilnic in oglinda: am gresit cu ceva, puteam mai mult, puteam mai calm, puteam lasa de la mine, puteam depasi oboseala, frustrarea? Fa-o si dumneata, dragul meu pacient, te rog! Si poate, cine stie… intr-o buna zi… ne-om intelege mai bine unul cu/pe celalalt”.

Reacțiile, pe Facebook, la postarea medicului, sunt extrem de diverse: de la aprobare totală, la critica unei atitudini pe care cititorii o consideră arogantă și lipsită de umanitate, potrivit adevarul.ro.

 

Ultimele stiri